LICE ĆE VAM BITI ZAHVALNO: Osvežite kožu sastojcima iz vaše kuhinje

Napravite sami masku.

Pixabay.com

Žene velike količine novca troše na razne preparate protiv bora. Ipak, u svojoj kući sigurno imate sastojke, kojima možete napraviti potpuno prirodnu masku.

Maska od jaja i meda: Izvadite iz frižidera jedno jaje i umutite belance sa dve kašike meda. Nanesite na predeo koji želite da tretirate protiv bora i ostavite da odstoji 30 minuta pa isperite vrućom vodom. Ovo je odlična maska za revitalizaciju lica.

Nakon čišćenja lica spremite masku za zatezanje kože lica. Za nju vam je potrebno belance kome ćete dodati kašičicu brašna, najbolje kukuruznog. Nanesite je na lice, to jest predeo koji želite da tretirate, a zatim sačekajte da se osuši pa blago istrljajte lice peškirem i isperite mlakom vodom.

Maska od jabuke: Odličan antirid jeste i jabuka. Narendajte komadić ovog voća i iscedite sok pa njime premažite lice. Držite 20 minuta a zatim isperite lice i nanesite kremu koju inače koristite. Ova maska pomaže da vaše lice bude sveže i zategnuto, a bore se manje primećuju.

Maska od krompira: Pre svega lepo operite i očistite krompir a zatim ga izrendajte baš sitno i nanesite na lice. Ostavite da stoji 20 minuta pa isperite mlakom vodom. Ova maska se široko preporučuje jer može vrlo lepo da hidrira kožu. Takođe, krompir sadrži vitamine E i C pa zato usporava starenje i sprečava nastanak novih bora.