DA VAM MORSKI TEN DUŽE TRAJE: Tri zlatna pravila za dugotrajnu PREPLANULOST

Jedina pozitivna stvar pri povratku u realnost nakon godišnjeg odmora jeste preplanuli ten koji ponosno pokazujemo svima i nastojimo da ga zadržimo što duže. Pridržavajući se ovih pravila to više i nije tako nemoguće.

Sunčanje
Pixabay.com

1. REDOVNI PILING

Iako je prva pomisao da piling uklanja preplanulu boju ovaj korak je ključan za dugotrajnu preplanulost. Površinski sloj kože ljušti se otprilike svake dve sedmice, pa je bitno ukloniti mrtve ćelije kako bi zraci sunca probili do kože. Na taj način se dobija dubinska preplanulost koja će trajati celog leta. Za ujednačen ten uradite lagani piling svake dve sedmice. Piling možete pripremiti i sami mešavinom šećera i meda, kafe i maslinovog ulja ili ovsenih žitarica i soli.

2. HIDRATACIJA KOŽE IZNUTRA I SPOLJA

Ovaj korak je vrlo važan za dobijanje ujednačenog tena. Kožu hranite svakodnevno, posebno onda kada češće boravite na suncu. Posebnu pažnju posvetite delovima tela koji vam se najviše suše. To ćete lako uočiti jer koža na tim mestima najbrže upija. Za preplanulu put tokom sunčanja koristite proizvode koji pružaju zaštitu, ali i hidriraju i podstiču prirodne procese tamnjenja kože. Uz to, kožu je potrebno hidrirati iznutra. Budući da se leti pojačano znojimo, treba da pazimo na dovoljan unos vode.

3. IZBEGAVANJE TUŠIRANJA U VRUĆOJ VODI

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, pa se držite mlake vode i hidrirajućih gelova za tuširanje ako želite da vašu kožu krasi dugotrajna preplanulost. Izbegavajte i proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer oni uklanjaju sloj vaše kože zajedno s bojom.loading...