ESTETSKI PROBLEM MNOGIH DAMA: Pet efikasnih trikova pomažu da sakrijete podbradak

Posledica starenja ili povećanja težine.

Lice
Pixabay.com

Mnogo ljudi ima problema sa podbratkom. On predstavlja jedan od neizbežnih posledica starenja ili ipak povećane telesne težine. Ovi trikovi pomoći će vam da učiniti manje vidljivim.

Šminka

Podbradak se može sakriti bronzerom. Odaberite bronzer nekoliko nijansi tamniji od pudera i nanesite ga debelom četkom na područje uz donji rub vilice. Zatim ga raspršite po gornjem delu vrata. On će napraviti tamniju senku koja će podbradak staviti u drugi plan. Rumenilom istaknite jagodice, a olovkom ili tušem i maskarom naglasite oči koje će tako izgledati puno veće i potpuno će odvući pažnju od brade.

Frizura

Protiv podbratka se možete boriti i frizurom. Nikako nemojte šišati kosu u nivou  brade, a nije dobro ni ako je predugačka jer obe frizure u prvi plan stavljaju neželjeni podbradak. Najbolja je srednja dužina kose. Idealne frizura je duži bob čiji vrhovi se protežu ispod brade pa sve do linije vrata. Ako imate kosu, neka bude stepenaso ošišana uz blage kovrdže zahvaljujući kojima brada neće biti u prvom planu.

Odeća i nakit

Zaboravite na bluze zakopčane do grla, koje vašu bradu i podbradak čine još naglašenijim. Birajte malo otvoreniji dekolte. Nikada nemojte nositi ogrlicu pripijenu uz vrat koja će vrat vizualno prepoloviti i samo još više naglasiti vaš podbradak.

Pravilno držanje

Ako se držite pogrbljeno i hodate spuštene brade vaš će se podbradak kao i opuštena koža vrata, odmah naći u prvom planu. Zato, držite se uspravno, spustite ramena i ponosno podignite glavu.

Poljubi plafon

I vežba koja se zove “poljubi plafon” vrlo je delotvorna i ne zahteva mnogo vremena. Nagnite glavu unazad i namestite usne kao da planirate da poljubite plafon. Ponavljajte poljupce u četiri serije po deset puta.