NJEGOVE KREACIJE SU BILE NAJKVALITETNIJE: Poslednje godine života proveo pleteći DŽEMPERE ZA PINGVINE (VIDEO)

Alfred Dejt svoje poslednje godine života odlučio je da provede radeći nešto dobro za svet. U pitanju su minijaturni džemperi za pingvine koji su izloženi izlivanju nafte.

printscreen

Kako piše “Daily Mail”, Dejt je počeo da plete još 1932. godine kada ga je svastika učila da izradi džemper za novorođenog nećaka. Nije očekivao da će mu ta veština koristiti pod stare dane.

The six winning jumper designs for the Spotlight/AAT Kings competition, as modelled on TOY penguins, from left to right:…

Objavljuje Penguin FoundationČetvrtak, 20. veljače 2014.

Nakon što se preselio u dom za stare u Umini, na obali Velsa, čuo je za program “Knits for Nature” koji je pozivao ljude da učine nešto za pingvine.

Naime, pingvini koji su uključeni u ovaj program se odevaju u džempere kako njihovo perje ne bi umrljali naftom i kako kljunom ne bi istu preneli u usta.

Malim pingvinima pravimo džempere. Poslednje izlivanje nafte dogodilo se ovde 2001. godine i pogodilo je 438 malih pingvina. Srećom, njih 96 odsto se izvuklo, a džemperi su u tome imali veliku ulogu – rekla je u intervjuu 2019. godine Loren Beker iz Organizacije za spas pingvina.

Dejt nije dugo razmišljao i odmah je počeo s radom. Pleo je divne džempere i trudio se da njegove kreacije budu najkvalitetnije. Bio je najstariji muškarac uključen u rad ovog društva. Dejt je umro 2016. godine, u 109 godini života.dloading...