PRAVA KOMBINACIJA ZLATA VREDI: Šest modnih trikova da izgledate mlađe nego što jeste

Najveći broj ljudi želi da sakrije svoje godine.

Zena
Pixabay.com

Ukoliko ste u potrazi za odevnom kombinacijom u cilju postizanja mladalačkog izgleda, na pravom ste mestu. Garderoba može učiniti mnogo za vas i u zavisnosti od vašeg izbora, i te kako možete delovati mlađe nego što jeste. Probajte.

Odevne kombinacije uz pomoć kojih ćete izgledati mlađe otkrijte u nastavku:

Otvorene nijanse garderobe

Bledo roze, boja lavande, tirkizna ili svetlo žuta. Bilo koja boja koja je otvorena, svetla, poslužiće vašem cilju, odnosno postizanju mladalačkog izgleda.

Garderoba intenzivnih boja

Ukoliko biste hteli da delujete mlađe, istina je da najpre morate da odaberete garderobu odgovarajuće boje. Drugim rečima, neka to budu, takozvane, žive boje. Nemojte pogrešno razumeti. Ne treba svaki komad garderobe na vama da bude “vrišteće” boje. Ključ je u ravnoteži. Izbegavajte oblačenje u totalno crnoj boji.  Mnogo je bolja opcija da umesto toga izaberete kombinaciju vojničke zelene ili sive sa nekom živom bojom. Crvena torbica, recimo, jeste ideja koja nikada ne omane.

Farmerke

Opšte je poznata stvar da farmerke imaju moć da nas učine mlađima. Možete zasijati u modernim, pocepanim farmerkama ili, ukoliko je to ipak previše za vaše godine i način oblačenja, dovoljno je da se klonite ravnih krojeva. Ukoliko izabere farmerke ukrašene perlama i printom i ukombinujete ih sa visokim potpeticama, znajte da nećete pogrešiti. Ukoliko prilika za koju se oblačite nameće da izgledate svečanije i ozbiljnije, uz jednobojne i ravno krojene pantalone izaberite bluzu sa vezenim detaljima ili cvetovima. Tako ćete osvežiti izgled.

Sportska elegancija

Imajte na umu da je sportska nota u izgledu uvek dobra ideja kada želite da izgledate mlađe. Nije stvar u tome da budete neprestano u trenerci i patikama, kao da ste krenuli na trčanje, već da se u vašem ormanu uvek nalazi po neki sportski komad odeće koji možete ukombinovati gde god da krenete. Starke, recimo, koje nikada ne izlaze iz mode i mogu da se kombinuju čak i sa haljinama.

Aksesoari imaju završnu reč

Trivijalna je stvar da su aksesoari oni koji menjaju sve i savršeni su kada želimo da promenimo i unapredimo naš izgled. Dakle, ako imate nameru da izgledate mlađe stavite naočare za sunce sa okvirom u boji, moderan šešer širokog oboda za dnevnu i noćnu prolećnu varijantu, svilenu maramu koja će ukrasiti vaš vrat ili kosu, minimalistički nakit kao lični izraz i cipele koje su trenutno u modi.

Još jedna važna stvar: ne zaboravite na frizuru i nakit

Neće vam mnogo značiti što pratite naše savete ukoliko ne uskladite šminku i frizuru sa stilom odevanja. Dakle, kada je o šminkanju reč imajte na umu: manje je više. Za mladalački izgled izbegavajte jaku šminku, koristite senke i karmine nežnih tonova. Kada je o frizuri reč, pletenice su uvek u modi i doprineće da delujete mlađe. One daju bezbroj mogućnosti, a jedan od predloga je punđa sa pletenicama.