Da li je ljubav ili nešto drugo?

 

Spisak razloga zbog kojih je emocionalno zlostavljanje u vezi užasno je jako dugačak, ali najgori je (verovatno) činjenica da vrlo često oponaša ljubav. Još je gore što to retko kad znamo da prepoznamo. 

Međutim, ovo su neki od znakova da je vaša ljubav zapravo nešto sasvim drugo:

SVE IDE PREBRZO

Postoji nekoliko razloga zbog kojih neko kaže “volim te” već nakon dve nedelje – ili je lik iz Diznijevog crtaća, ili je vanserijski zaljubljen, ili je takav sa svima. Ne kažemo da se veza koja ide prebrzo uvek pretvori u emocionalno zlostavljanje, ali neretko je upravo tako.

ON ŽELI SVE – ODMAH

Još jedna stvar koja ne sme ići prebrzo. Upoznavanje traje određeno vreme, a osoba koja odmah mora da ima sve informacije verovatno vrlo brzo prestaje da bude romantična i postaje naporana.

KONSTANTNO SE JAVLJA 

Žene koje bi želele da se muškarac češće javlja ovo neće smatrati problemom, ali osoba koja celi dan šalje poruke jasno pokazuje da planira da uloži svoje vreme u novu vezu. To najčešće znači i da neće razumeti ako druga strana želi da ima vreme za sebe.

UCENJUJE VAS KAD VAM GOVORI DA VAS VOLI

“Niko te nikad neće voleti kao ja” ili “ja tebe volim više nego ti mene” može zvučati romantično i slatko, ali ako se često ponavlja, postaje zabrinjavajuće.

ŽELI DA ZNA GDE STE U SVAKOM MOMENTU

Još jedna stvar koja se često smatra romantičnom, a zapravo je daleko od toga. Muškarac koji ima potrebu znati svaki tvoj korak najčešće smatra da je to njegovo pravo.

Naravno, ovde nije reč samo o muškarcima. Jer, često se dešava da je situacija i obrnuta. U svakom slučaju, ako ste se prepoznali u određenim znakovima, razmislite da li je reč o ljubavi ili opsesiji. Posledice mogu biti zastrašujući. Uočite problem na vreme.