KAO IZ NAJBOLJEG SALONA: Doza ekstravagancije idealna za svečane prilike za samo 10 minuta (TUTORIJAL)

Rajfovi
Dnevno.rs/Petar Marković

Sve dame znaju da je rajf pravi ukras za svaku glavu i svaku frizuru. Oni mogu biti veoma raznovrsni i izuzetno interesantni, a mi vam donosimo serijal tutorijala sa predlozima kako možete sami da napravite fantastične kreacije koje bi svaka ženska osoba poželela.

 

Sigurno ste viđali ekstravagantne rajfove po radnjama i uvek ste priželjkivali jedan, ali sprečavala vas je cena ili njihov izgled nije bio baš po vašem ukusu. Sada možete i sami da napravite ukras po svojim merilima i to uz minimalna ulaganja i uz samo malo vremena i truda.

Potrebno je:

– običan rajf,

– satenska traka željene boje i debljine,

– materijal za cvetiće,

– biserčići,

– mrežica,

– pištolj za lepak ili lepak.

1. Običan rajf obavijte satenskom trakom željene debljine i boje. Mi smo odabrali ljubičastu traku oko 1 cm debljine. Nanesite malo lepka na jedan kraj rajfa, prislonite traku i krenite da uvijate oko rajfa, što čvršće, tako da ne ostaje prostora između “navoja”.

 

Kada dođete otprilike do polovine rajfa, dodajte malo lepka kako biste učvrstili traku, pa nastavite i kada dođete do kraja opet zalepite i isecite višak trake.

 

2. Uzmite željeni materijal, pa iscrtajte krugove i isecite što preciznije. Biće vam potrebno pet krugova za jedan cvetić.

 

3. Četiri kružića savijte na četvrtine, pa ih uhvatite koncem kako se ne bi otvorili. Na peti kružić složite četvrtine tako da formirate pun krug, pa ih uhvatite koncem.

 

4. U sredinu cvetića zašijte nekoliko bisera. Zatim napravite još dva identična cvetića.

 

5. Uzmite mrežasti materijal, savijte ga po želji i zalepite na rajf. Ako je potrebno, učvrstite ga koncem.

 

6. Zatim na mrežicu zalepite cvetiće.

 

7. Trebalo bi da dobijete rajf koji izgleda kao na fotografiji.

 

Sigurni smo da će se velikom broju dama ovaj rajf posebno svideti. Uvek možete da napravite određene izmene i da ga prilagodite svom ukusu.