Loš seks u braku? Evo kako da rešite taj problem

Iako toga najčešće nisu ni svesni, mnogi parovi stalno ponavljaju iste greške u seksu, a onda se pitaju šta ne valja u njihovu odnosu

Stručnjaci su složni – ključ srećnog braka krije se u zdravom, uzbudljivom i redovnom seksualnom životu. Nažalost, upravo seks u mnogim vezama prvi strada pod uticajem svakodnevnih problema. Mnogi parovi čine gotovo identične greške u seksu u braku.

Lenjost i pasivnost
Kada se muškarci i žene žale na svoju drugu polovinu, obično pritužbe idu na račun pasivnosti. Nemojte samo ležati i čekati da druga strana sve uradi. Za tango je, kao što znate, potrebno dvoje. Svako voli aktivnog ljubavnika. Svojim umećem i aktivnošću pridonesite nezaboravnom seksu.

Uvek isto
Rutina je dobra samo u smislu redovnog seksa. Međutim kada je reč o seksualnoj izvedbi, bežite od rutine. Rutinski je seks dosadan i predvidiv. Kako biste uvek vatricu držali na pravoj temperaturi, pribegavajte novostima i mašti.

Poređenje sa bivšima
Nemojte dovoditi probleme u brak. Drugim rečima, nemojte spominjati ni dobra, ali ni loša iskustva u seksu s prošlim ljubavnicima. Fokusirajte se na aktuelnog ljubavnika i uživajte u njemu. Svaka je osoba jedinstvena i nema sumnje da i uz ovog ljubavnika možete uživati, ali i naučiti neke nove stvari.

Samo šutite
Problem je to što žene u braku uglavnom ne govore ono što žele u seksu, a bez toga muškarac ne može znati što zapravo želite. Recite jasno šta želite u seksu, a šta ne. Seks je oblik komunikacije, i to one dvosmerne. Obe strane treba da uživaju pa je dobro da znaju reći ono što žele, ali i ono što ne žele. Možda će vam na početku to biti malo neprijatno, ali s vremenom će postati lakše. Nagrada? Više ćete uživati – i vi, ali i on.

Neprivlačni donji veš
Nakon nekog vremena parovi prestanu da se zavode i u krevet odlaze u velikim i udobnim pidžamama. Više se ne promatraju kao seksipilne osobe… Vratite strast u vezu i uz pomoć donjeg veša. Nabacite na sebe nešto seksi i seksualna dinamika odmah će se promeniti.

Nema više zavođenja
Mnogi parovi priznaju da je iz njihovog braka zavođenje potpuno iščezlo i to mučii žene i muškarce. Sećate se kako ste se zavodili na početku veze? Nema razloga da to ne nastavite i dalje. Budući da ste sad već zajedno, stvari mogu biti začinjenije.