LUKSUZ, RASKOŠ I DETALJI IZ OSMANSKOG PERIODA: Zavirite u dom popularnog turskog para i spremite se za ŠOK! (VIDEO)

Bali Beg
instagram.com/love.instagraam

Prošlo je više od mesec dana od venčanja popularnog turskog glumačkog para Fahrije Evdžen i Buraka Ozčivita, ali interesovanje za njihov život ne opada. Tako je pravu provalu oduševljenja izazvala Fahrijina promena prezimena na društvenim mrežama: ona je, naime, svom prezimenu dodala muževo Ozčivit.

 

Međutim, kad se pojavila vest da je novopečeni bračni par odlučio da do daljeg živi u Fahrijom stanu, mnogi su Buraka bez pardona nazvali prizetkom.

Fahrije ja stan u kvartu Istinje u evropskom delu Istanbula kupila mnogo pre nego što je na setu “Dnevnika ljubavi” upoznala Buraka koji je srca gledalaca već bio osvojio ulogom Bali-bega u “Sulejmanu Veličanstvenom”. Između njih je odmah proradila snažna hemija koja je obojila celu seriju, a ono što se posle događalo ličilo je na pravu bajku.

Dupleks potkrovlje ima 240 kvadrata i prelepu terasu sa koje puca pogled na grad. U donjem delu su salon, kuhinja, tri spavaće sobe, kupatilo i ostava. Na gornjem su radna soba, kupatilo, garderoba i još jedna ogromna spavaća soba iz koje se izlazi na terasu sređenu za letnje uživanje, te ne čudi što tokom toplih dana Fahrije uglavnom boravi na gornjem nivou.

Sevdiklerinize iyi bakın, cünkü onlar en değerli ve en kıymetli olanlar.. ???❤️

A post shared by Fahriye Evcen Özçivit (@evcenf) on

Veći deo nameštaja je od punog drveta, specijalno rađen za taj prostor. Neke stvari su brendirane, poput bež kauča i taburea u salonu. Ipak, uspela je da različite stilove skladno uklopi.

Kaftan sevdam.. ??? (Selâtin-i âl-i osman kisveleri) #seraserkaftan #sehzadekaftani #kaftaneskiz

A post shared by Fahriye Evcen Özçivit (@evcenf) on

Dopada mi se da budem okružena detaljima iz osmanskog perioda, kaže glumica u čijem domu jedan zid krasi kaftan “Šeherezada”, Burakov poklon vredan oko 10.000 evra kojim je svoju dragu iznenadio za jedan rođendan.

Fahrije je upravo odbranila diplomski rad vezan za svakodnevni život u osmansko vreme – objasnio je tada razlog velikog truda da se domogne skupocenog kaftana.

Nedaleko od tog ljubavnog kaftana stoji masivan starinski sanduk nabavljen u jednoj od brojnih istanbulskih antikvarnica. I sve to je dopunjeno mirisnim svećama i figurama slonova.

U celom domu su tapete, a u salonu su dva zida prekrivena tapetama različite boje.

Dok se u dupleks nije uselio Burak, savršen dan za Fahrije, kako je otkrila u jednom intervjuu, bio je onaj proveden kod kuće u maženju svojih maca Čika i Čike koji se bez ograničenja baškare po celom stanu.