MANČMELOU KOLAČ: Omiljena poslastica dece i odraslih (RECEPT)

Mančmelou kolač
Printscreen/Youtube

Lako se pravi, a ukus je fantastičan.

 

Potrebno je:

 

Kora:

– 6 žumanaca,

– 10 kašika šećera,

– 6 kašika brašna,

– 3 kašike kakao praha,

– 1 vanilin šećer,

– 1/2 praška za pecivo,

– 200 ml mleka,

– 100 ml ulja.

Fil:

-20 kašika šećera,

– 6 belanaca,

– 1 vanilin šećer,

– 1 kašika želatina.

Glazura:

– 150-200 gr čokolade,

– 3 kašike ulja.

 Način pripreme:

Umutiti žumanca sa šećerom dodati brašno izmešano sa pecivom, kakao, vanilin šećer, mleko i ulje.

Sve dobro izmešati i peći u podmazanom plehu na 180 stepeni 30 min.

RECEPT KOJI JE OSVOJIO AMERIKU: Ukusne rolnice od cimeta postaće vaš omiljeni desert

Umutiti belanca vanilu u čvrst sneg. Želatin potopiti u posudicu sa 4 kašike mlake vode izmešati i posle 3 minuta ubaciti u umućena belanca i mutiti još 3-4 min.

Kada je biskvit pečen izvaditi ga pa preko njega dodati umućena belanca i vratiti u rernu pa smanjiti na 140 stepeni i sušiti još 15 min.

Gotov kolač preliti glazurom od čokolade. Ohlađen služiti i sladiti se.