Lako se pravi, a ukus je fantastičan.
Potrebno je:
Kora:
– 6 žumanaca,
– 10 kašika šećera,
– 6 kašika brašna,
– 3 kašike kakao praha,
– 1 vanilin šećer,
– 1/2 praška za pecivo,
– 200 ml mleka,
– 100 ml ulja.
Fil:
-20 kašika šećera,
– 6 belanaca,
– 1 vanilin šećer,
– 1 kašika želatina.
Glazura:
– 150-200 gr čokolade,
– 3 kašike ulja.
Način pripreme:
Umutiti žumanca sa šećerom dodati brašno izmešano sa pecivom, kakao, vanilin šećer, mleko i ulje.
Sve dobro izmešati i peći u podmazanom plehu na 180 stepeni 30 min.
RECEPT KOJI JE OSVOJIO AMERIKU: Ukusne rolnice od cimeta postaće vaš omiljeni desert
Umutiti belanca vanilu u čvrst sneg. Želatin potopiti u posudicu sa 4 kašike mlake vode izmešati i posle 3 minuta ubaciti u umućena belanca i mutiti još 3-4 min.
Kada je biskvit pečen izvaditi ga pa preko njega dodati umućena belanca i vratiti u rernu pa smanjiti na 140 stepeni i sušiti još 15 min.
Gotov kolač preliti glazurom od čokolade. Ohlađen služiti i sladiti se.