MADONA STIGLA U IZRAEL, sa fanovima podelila snimak sa probe i otkrila KAKO ĆE BITI OBUČENA na Evroviziji (VIDEO)

Pop ikona Madona stigla je u Izrael u noći izmedju utorka i srede pred planirani nastup u subotu, u finalu takmičenja za pesmu Evrovizije.

instagram/madonna

Pevačica je odbacila pozive propalestinskih aktivista da bojkotuje takmičenje koje traje od 14. do 18. maja, ali još nije potpisala zvaničan ugovor o nastupu na bini u kongresnom centru Expo Tel Aviv, navode izraelski mediji.

Da ugovor još nije potpisan je potvrdio i izraelski javni servis Kan.

View this post on Instagram

Madame ❌ is preparing something special for her fans……….. @meganguwre

A post shared by Madonna (@madonna) on

Ipak, Madona je počela probe pred nastup, a na Instagramu je objavila nekoliko kratkih snimaka i fanovima obećala posebno iskustvo.

Ona je doputovala na međunarodni aerodrom Ben Gurion u privatnom avionu, noseći šešir širokog oboda koji je sprečio paparace da joj vide lice. Odsela je u Hotelu Dan u Tel Avivu gde se navodno sa pratnjom smestila na čitavom petom spratu.

U utorak je Madona rekla da je odlučna da nastupi u finalu Evrosonga uprkos pozivu na bojkot jer se takmičenje održava u Izraelu.

View this post on Instagram

Madame ❌ is checking her armor………,.,,,.,.,,,,.#future

A post shared by Madonna (@madonna) on

Madonini producenti su u aprilu najavili da će ona pevati u finalnom delu nadmetanja čiji je domaćin Tel Aviv zahvaljujući pobedi izraelske pevačice Nete Barzilai u Lisabonu prošle godine.

Učešće Madone pokrenulo je talas protesta međunarodnog pokreta za bojkot, prestanak investiranja i sankcije protiv Izraela koji godinama vrši pritisak na investitore i umetnike da se klone te zemlje zbog njenog odnosa prema Palestincima.

Legendarna 60-ogodišnja pevačica poznata po hitovima iz 1980-tih I 1990-tih godina poput “Material Girl” i “Like A Virgin” je najavila da nikada neće prestati da se bavi muzikom da bi udovoljila nečijem političkom planu, niti će prestati da govori protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gde u svetu se dešavaju.

Kanadsko-izraelski filantrop Silvan Adams navodno finansira veliki deo cene Madoninog nastupa od 1,3 miliona dolara i ona je doputovala u njegovom avionu. Za četvrtak je zakazano drugo polufinale nakon što je u utorak održano prvo.

Izrael je bio domaćin pesme Evrovizije dva puta u Jerusalimu 1979. i 1999. godine, a ukupno je pobedio četiri puta.

Izvršni supervizor Evrovizije Jon Ola Sand označio je kao malo čudnu situaciju u kojoj ugovor o nastupu Madone još nije bio potpisan.