Još uvek se niste zasitili džin-tonika i u potrazi ste za nekim novim načinom na koji možete uživati u ovom popularnom piću? Isprobajte mafine s džin-tonikom!
SASTOJCI ZA TESTO
3 veća jajeta
100g šećera
100g maslaca
200g oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
3 supene kašike džina
SASTOJCI ZA DŽIN-TONIK KREMU
100g maslaca sobne temperature
300g šećera u prahu
3 supene kašike žlice džina
3 supene kašike tonika
PRIPREMA
1. Rastopite maslac i pustite ga da se malo ohladi.
2. Razbijte jaja, stavite ih u posudu za miksanje, dodajte šećer i zatim miksajte 5 minuta dok jaja ne postanu svetla, a smesa gusta i penasta.
3. Rashlađeni maslac polako ulivajte u smesu lagano mešajući varjačom. Zatim umešajte i 3 kašike džina. Nakraju polako u smesu dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo.
4. Testo rasporedite u kalupe po želji (klasične metalne kalupe za mafine ili pojedinačne papirne). Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni sve dok testo ne bude zlatne boje.
5. Dok se tortice hlade, napravite kremu. Mikserom 2-3 minuta mutite maslac sobne temperature. Nakon toga postepeno dodajte šećer u prahu i dalje miksajte. Kada ste umešali šećer, kašiku po kašiku dodajte džin i tonik. Nakon svake dodate kašike dobro izmiksajte kremu. Kada je gotova, stavite je u frižider na 10 minuta.
6. Kremu stavite u kesicu za ukrašavanje ili običnu kesicu za friz kojoj ste odrezali vrh. Zatim kremom ukrasite tortice po želji. Ako nemate vrećice, slobodno kremu možete naneti i kašikom.
PRIJATNO!