Majka koju je Instagram CENZURISAO, a sve zbog OVE fotografije

Kas Bird
Instagram/cassblackbird

Gotovo svakog dana imamo situacije u kojima Instagram cenzuriše nečije slike, a ovoga puta na tapetu je Kas Brd koja se inače profesionalno bavi fotografijom. Fotografija njene ćerke izazvala je pravi rat.

 

Instagram/cassblackbird

Pre nekoliko nedelja, Kas je objavila na Instagramu fotografiju svoje šestogodišnje ćerke Mej koja na sebi nosi mamin brushalter.

– Pogledala se u ogledalu i istrčala iz sobe da bi uzela dve jabuke i stavila ih u korpe. Jednostavno sam zabeležila momenat iz detinjstva koji su doživeli gotovo svi roditelji – rekla je Kas za ”Time”. Ipak, slika je obrisana tri puta sa Instagrama i Kas nijednom nije dobila objašnjenje zbog čega. Dok je bila na njenom profilu dobila je preko 9.000 lajkova.

Fotografije se uglavnom uklanjaju ako ih neko od korisnika društvenih mreža prijavi kao neprikladne.

– Nakon što sam videla da je slika obrisana, razmišljala sam da li je trebalo da stavim smajlije po njenim grudima, ali tako bih baš skrenula pažnju na ono što svakako nije poenta slike. Da li bi se ista stvar desila da je na slici bio moj sin – pitala se Kas.

#childhood

A photo posted by Cass Bird (@cassblackbird) on

I njene pratioce jednako je razbesnelo uklanjanje fotke.

– Kako je ovo pornografski? Svaka mala devojčica igrala se oblačenja i navlačila na sebe mamine ili sestrine stvari iz zabave – napisala je jedna od pratilaca.

Iako Kas nije dobila odgovor od tima ove društvene mreže, u njihovom pravilniku stoji da: ”Iz bezbedonosnih razloga, mogu ponekad ukloniti fotografije koje pokazuju nage ili delimično nage delove dečijeg tela. Čak i kad je takav sadržaj objavljen iz dobre namere, može biti iskorišćen od strane drugih na neočekivane načine”.loading...