Majke i Babe na rok festivalu u Starčevu

Veliko ime domaćeg rokenrola 'Van Gog', kultne 'Babe' i legendarni Goran Bare i 'Majke' iz Hrvatske nastupiće na šestom Ex Yu Rock festu koji će biti održan u subotu 28. juna u Starčevu nadomak Pančeva.

Beogradska supergrupa Babe, poznata po hitovima “Noć bez sna”, “Da te vidim golu”, “Ko me ter’o” i “Slanina”, posle 13 godina pauze ponovo se okupila za niz trijumfalnih festivalskih nastupa tokom 2013. na Long Night i Beer festu u Beogradu i Arsenal festu u Kragujevcu. Sada je došao na red i Ex Yu Rock fest!
“Babe se izuzetno raduju što dolaze Starčevo! Ponovo smo se okupili prošle godine i vratili pred publiku svirkom u Domu omladine. Mislim da je sada red da Babe dođu i do Starčeva, da pokrijemo sve generacije”, poručuje vođa Baba Žika Milenković.

Bend frontmena Zvonimira Đukića-Đuleta odavno je čuven u Srbiji i regionu po hitovima “Neko te ima”, “Klatno”, “Mama”, “Hodi”, “Brod od papira”, “Spisak razloga”… Sada dolaze prvi put na Ex Yu Rock fest u pravom trenutku – Van Gogh ima sveži CD album “Neumeren u svemu”, sa koga su hit singl/spotovi “Nešto me vuče dole”, “Anđele moj brate” i odnedavno “Prva i poslednja kap”.
– Drago mi je da je naš deveti album Van Gogha ‘Neumeren u svemu’ izazvao toliku pažnju i što je objedinio, kad je ukus u pitanju, staru i novu publiku grupe Van Gogh. Album je pun energije i vrlo je intrigantan za nas da se popnemo na binu – kaže Đule.

Prvi put na Ex Yu Rock festu su i legendarni frontmen Goran Bare i njegove Majke, hrvatski garažni rokeri čuveni u regionu po svojim žestokim i sirovim hitovima “Krvarim od dosade”, “Vrijeme je da se krene”, “A ti još plačeš”, “Ja sam budućnost”, “Mršavi pas”…
“Zvučaćemo ludo, jako i snažno. Pravi rokenrol”, najavljuje Bare.

Šesti Ex YU Rock fest imaće i humanitarni karakter, pošto će deo festivalskih prihoda biti namenjen za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji.
Ulaznica za jednodnevni open air festival koji se održava na opštinskom stadionu u Starčevu košta 400 dinara! Prodaja ide preko Turističke organizacije Pančeva i Doma kulture Starčevo, kao i na dan održavanja festivala na ulazu u opštinski stadion u Starčevu.

19.00-20.00 Kasirke (BG) i Final (Pančevo)
20.00-21.30 Bijelo dugme tribute
21.30-23.00 Babe
23.00-00.30 Van Gogh
00.30-02.00 Goran Bare i Majke