Majstor komedije: Evo kako da POTPUNO BESPLATNO GLEDATE Najbolje filmove Čarlija Čaplina

Letnja Online "scena" mojoff.net od subote 18. jula bogatija je za nezaboravne Čaplinove filmove. Besplatno na repertoaru ostvarenja - „Pseći život,” "Žena iz Pariza," „Zlatna groznica,“ „Svetlosti pozornice“ i drugi.

Wikipedia

Film “Čarobne noći” još jedan dodatak repertoaru – italijanska kinematografija 90-ih godina doživljava poslednje iskre zlatnog doba, u isto vreme, zbog Svetskog prvenstva u fudbalu Italiju trese groznica koju prati usklik i himna znana kao “Čarobne noći” 

Njegovo ime svi znaju, njegov humor mnogi obožavaju! Ciklus filmskih remek-dela čuvene „skitnica“ sa ekrana – Čarlija Čaplina – naći će se BESPLATNO od subote, 18. jula, na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF.  

Tokom leta, posetioci Online bioskopa MOJ OFF čije sale neprekidno rade na adresi mojoff.net, moći će da se prisete starog dobrog humora Čarlija Čaplina i glasno nasmeju uz prepoznatljiv hod voljenog komičara. Njegovi pokreti i mimika bili dovoljni su da se nemi film upotpunosti razume, a crno-bela slika sa ekrana zavoli i da se, i dan-danas zasmejavaju različite generacije.

Letnju Online scenu obogatiće Čarlijeva autorska ostvarenja poput: „Pseći život” (A dog’s life)“Žena iz Pariza” (A Woman of Paris)“Moderna vremena” (Modern Times),  “Zlatna groznica“ (The Gold Rush) – koji je 1925. dvostruko nominovan za nagradu Oskar, kao i “Svetlosti pozornice” (Limelight) – koji je osvojio Oskara za najbolju muziku.

Na repertoaru će se naći i njegov čuveni film iz 1940. godine “Veliki diktator“ (The Great Dictator), koji je ujedno i prvi Čaplinov ton film, za koji je imao pet nominacija za Oskara.

Kao dopuna repertoaru MOJ OFF bioskopa, od subote (18. jula) naći će se i dva evropska filma, italijanski i francuski “Čarobne noći” i film “U ratu”.

Satirična komedija italijanskog reditelja Paola Vircija „Čarobne noći” (Notti Magiche), čije je prvo prikazivanje kod nas bilo na prošlogodišnjem FEST-u, još jedan je dodatak repertoaru bioskopa MOJ OFF. Film prati priču o troje mladih, ambicioznih scenarista osumnjičenih za iznenadnu smrt čuvenog filmskog producenta čije je telo pronađeno u reci Tibar.

Radnja film smeštena je s početka 90-ih godina prošlog veka kada se u Italiji održavalo Svetsko prvenstvo u fudbalu i kada je fudbalsku groznicu pratio usklik navijača i himna poznata kao “Čarobne noći”. Film opisuje i period kada italijanska kinematografija doživljava poslednje iskre zlatnog doba, osvrćući se na slavne dane rimske filmske industrije koja u jednom trenutku biva iscrpljena.

Francuski film “U ratu” (En guerre) reditelja Stefana Brizea koji je 2018. nominovan za najbolje ostvarenje na Filmskom festivalu u Kanu, a nosilac je i FIPRESCI nagrade za najbolji film na Festivalu evropskog filma na Paliću  prati priču o sukobu dve različite strane jedne industrije – radnika i poslodavca, a reditelj Brize ponovo je poverio glavnu ulogu nagrađivanom francuskom glumcu Vensanu Lendonu nakon veoma uspešne zajedničke saradnje na filmu “Mera ljudskosti”.