MAJSTORI ENTERIJERA SU REKLI SVOJE: Uz ovaj “dodatak” svaka soba će izgledati OTMENO I ŠIK

Zavese predstavljaju nezaobilazni detalj vašeg životnog prostora. Ukrašavaju vaš dnevni boravak ili spavaću sobu i potpuno menjaju izgled prostorije.

Zavese
Pixabay.com

Međutim, ukoliko želite dodatnu privatnost, uz zavese se obično stavljaju i draperije, koje dodatno skupljaju prašinu, pa je njihovo čišćenje i održavanje zaista naporno. Zato su enterijeristi smislili nova i praktičnija rešenja. Sada možete imati sve u jednom proizvodu, koji će vam omogućiti i regulaciju svetlosti i privatnost i moderan izgled vašeg doma.

Upoznajte novu generaciju zavesa – zebra zavese.

Šta su zebra zavese?

Zebra zavese predstavljaju vid rolo zavesa, koje su našle svoju namenu u stambenom ili poslovnom prostoru. Lake i jednostavne za montiranje, praktične za korišćenje, zebra zavese poslednjih godina osvajaju tržište svojom funkcionalnošću i ekonomičnošću.

Platna od kojih se izrađuju zebra zavese su veoma modernog izgleda i dizajna, dajući vašem prostoru dozu luksuza. Popularno se zovu i dan-noć zavese, upravo zbog svog izgleda. U osnovi ovih zebra zavesa je višefunkcionalno prugasto platno, koje vam pomaže da sami regulišete nivo svetlosti u vašem domu.

Kako funkcionišu zebra zavese?

Zebra zavese funkcionišu kao roletne – pomoću mehanizma. Taj mehanizam se po želji može postaviti na zid ili plafon, kao i sa unutrašnje strane prozora ili vrata. Garnišne za ovaj tip zavesa vam nisu potrebne.

Samo podizanje i spuštanje zavesa možete regulisati ručno, uz pomoć lančića, koji se postavlja sa leve ili desne strane prozora ili vrata ili ih možete pokretati daljinskim upravljačem. Prilikom montiranja ovih zavesa, po vašim afinitetima, može se ugraditi i maska od aluminijuma, koja se postavlja iznad prozora i ima zaštitnu ulogu platna.

Neke od prednosti zebra zavesa su sledeće:

  • Moderan izgled i dizajn – Zebra zavese se izrađuju u svim bojama i dezenima. Već smo napomenuli da su ove zavese prugastog izgleda, koje mogu biti različitih širina. Pruge mogu biti glatke ili reljefaste, jednobojne ili višebojne, boje mogu prelaziti iz svetlije u tamnije nijanse ili mogu biti u boji drveta. Sve je podređeno vašim potrebama i potrebama vaših ukućana. Zebra zavese će se odlično uklopiti uz svaki prostor.
  • Izdržljivost i dugotrajnost – platno od kojih se izrađuju zebra zavese je dugotrajno, kvalitetno i sastavljeno iz dva sloja – iz neprozirnih i prozirnih pruga, koje vam pomažu da lakše regulišete propuštanje svetlosti.
  • Efikasnost – osnovna funkcija zebra zavesa je regulacija svetlosti, koju sami podešavate pomoću mehanizma. Pomoću njih možete delimično osvetliti prostoriju ili je potpuno zamračiti. Osim toga, ove zavese se ponašaju kao roletne i štite vašu privatnost. Tokom letnjih meseci, zebra zavese će vam praviti dodatni hlad i činiti vaš boravak u prostorijama prijatnim.
  • Antialergijske i antistatičke osobine – veoma velika prednost ovih zavesa je što one ne privlače prašinu, pa samim tim ne morate da se brinete zbog pojava alergija. Na taj način ćete zaštiti sebe i svoje najmilije i stvorićete zdravu sredinu za život.

Zebra zavese cena – povoljnosti i ušteda

Zebra zavese se izrađuju po narudžbini, izlaskom na teren radnika koji će uzeti tačne mere i dati vam savete koja su najidealnija rešenja za vaš dom ili poslovni prostor. U zavisnosti od vaših potreba i želja, birate boju i dezen zavesa, mehanizam pokretanja zavesa, kao i da li želite zaštitnu masku za platno, koja se može izraditi u beloj, crnoj ili sivoj boji.

Svi navedeni elementi utiču na formiranje cene zebra zavesa. Međutim, kada uzmete u obzir duži životni vek, kvalitet, antistatička i antialergijska svojstva, kao i višenamensku funkciju, shvatićete da su ove zavese pravi izbor za vas.

Zebra zavese – lake za održavanje

Zebra zavese ne upijaju neprijatne mirise kao klasične zavese, pa je njihovo održavanje veoma jednostavno, a potrebna vam je samo vlažna magična krpa. Dovoljno ih je s vremena na vreme prebrisati, a one će izgledati isto kao i prvog dana. Nije preporučljivo prati ih u mašini za veš, jer se platno može izgužvati i oštetiti.