MALE PROMENE KOJE MNOGO ZNAČE: Detalji kojima ćete učiniti da vaš stan IZGLEDA NOVO I MODERNO

Ukoliko vam je dosadio dugogodišnji raspored nameštaja u stanu, uvek imate opciju da napravite male promene kojim ćete osvežiti enterijer i učiniti ga drugačijim. Za to vam neće trebati puno novca samo ako ste dovoljno maštoviti i kreativni.

Pixabay.com

Uređenje enterijera ne treba da vam bude naporan posao. Naprotiv! Učinite ga zabavnim i zanimljivim uz svega par trikova. Pojedini detalji mogu učiniti čuda kada je razbijanje monotonije u enterijeru u pitanju.

Neke od njih predstavićemo vam u nastavku teksta:

Novi tepih napraviće veliku promenu u vašem domu

Stare, ishabane tepihe koje već godinama imate u stanu trebalo bi izbaciti što pre. Sada je idealno vreme za kupovinu novog tepiha s obzirom da su trenutno na sniženjima i vansezonskim popustima. Ova vrsta podnih obloga u domaćinstvima se leti ređe kupuje, dok im je potražnja znatno veća u zimskom periodu. Zbog toga biste ovaj trenutak trebalo da iskoristite i da svoj dom častite novim mekanim tepihom u kojima ćete uživati sa svojim ukućanima kada nam stignu hladni jeseni dani.

Tepih spada u grupu detalja koji su vrlo uočljivi kada uđete u nečiji stan. Veliki čupavi tepih koji krasi dnevni boravak učiniće svaki dom toplijim i ušuškanijim. Zbog toga nikako ne biste smeli da zanemarite ovaj bitan element kada se radi o uređenju enterijera.

Zavese u kombinaciji sa draperima – zašto da ne?

Ukoliko u dnevnom boravku imate velike dvokrilne prozore tada imate prostor da napravite idealnu kombinaciju koja će ovu sobu učiniti modernom i unikatnom. Naravno, mislimo na kombinovanje zavese sa draperima sa obe strane (leve i desne). Zavese su tu da dekorišu prozore, a draperije da vam pomognu u kontrolisanju sunčeve svetlosti u toplim letnjim danima.

Sve vrste metražnih zavesa se šiju po meri baš kao i sami draperi. Za dnevne sobe najčešće se biraju zavese svetlijih boja, dok se draperi kupuju u tamnijim nijansama kako bi se napravio kontrast. Ako na prozorima imate stare zavese koje već godinama u nazad koristite, možete razmisliti o ideji kupovine novih i tako osvežiti enterijer. Najpopularnije su zavese od lana, markiza ili svile, dok se draperije prave od čvršćih materijala.

Rasveta ima ključnu ulogu u dekorisanju enterijera

Dobro osmišljena rasveta uvek može biti kec u rukavu svima koji žele prijatnu i romantičnu atmosferu, naročito uveče, kada imamo malo slobodnog vremena za opuštanje. Podne lampe pozicionirane pored ugaone garniture, ili par manjih stonih lampi na policama u dnevnoj sobi učiniće svaki prostor jedinstvenim.

Trenutno su veoma popularni lanci sa led sijalicama koji odaju utisak moderno opremljenog doma. Možete ih koristiti kako u enterijeru tako i u eksterijeru (kao na primer na terasi).

Neobični detalji daju prostoru jedinstvenost

Dovoljno je da imate samo jednu interesantnu stvar koje će se nalaziti u samom središtu dnevnog boravka i da učinite svoj dom unikatnim i drugačijim od drugih. To može biti recimo neobična 3D slika iz nekoliko delova ili stara komoda koju ste sami restaurirali.

Elegantna vaza ili sobno cveće u dezeniranoj saksiji samo su neki od primera koji će svaki enterijer osvežiti i to za vrlo malo novca.