Male tajne: Kako da vam šminka ‘opstane’ na plus 35?

Ženama je leti vrhunac užasa pomisao na razmazanu maskaru, poluizbrisani ruž i puder nakupljen u boricama. Samo ne treba se zbog toga odreći šminke, već samo prilagoditi rutinu i izabrati prave proizvode.

Šminka se topi na visokim temperaturama, zato pomno birajte komad po komad za svoju letnju kozmetičku torbicu, piše „Tportal”.

Iako ju je teže skidati i inače je izbegavate, leti se ipak odlučite za vodootpornu maskaru. Neće se topiti i neće se preslikati ni na gornje ni na donje kapke, a moći ćete sa njom na trepavicama  da se bezbrižno i kupate.

I olovka koju koristite za oko očiju neka bude vodootporna i svakako joj dajte prednost nad ajlajnerom koji je na vrućinama uvijek lošije postojan.

Iako vam je žao ostaviti po strani polupunu posudicu s nešto masnijom kremom za lice koju ste voleli prošle zime, zamenite je onom laganijom, nemasnom i obavezno sa zaštitnim faktorom! Koristite li BB kremu, dakle onu u boji, kupite nešto tamniju nijansu kako biste je prilagodili tamnijem tenu.

Sada na red dolaze puderi, koje je zapravo bolje izbegavati, naročito one teške. Ako je moguće, koristite samo korektor i minimalno pudera u prahu (obavezno ga nanosite četkicom) koji će upiti višak masnoća na licu, pa ćete izbjeći sjaj – barem onaj nepoželjan.

Ljeti umjesto rumenila često koristimo bronzer, koji licu daje zdravu dozu sunčane boje, koristite ga slobodno.

Neka i vaš ruž bude dugotrajan i svakako hidratantni, ali upamtite da je leti poželjan zavodljiv sjaj u boji.

A za prvu pomoć u torbici nosite vodu za piće koja kožu hidratizira iznutra, vodu u mini raspršivaču za trenutačno osveženje lica,  papirne maramice kojima ćete tu i tamo upiti eventualni višak masnoće.