MALE TAJNE SAVRŠENE FRIZURE: Ne pravite ove greške prilikom SUŠENJA kose

Napravite fenomenalnu frizuru.

Pixabay.com

Za uspešno sušenje neophodno je poznavati sopstvenu kosu. Bitno je i pravilno korišćenje proizvoda za negu kose. Kombinacija fena i proizvoda za negu kose doprineće frizuri sa kojom ćete biti izuzetno zadovoljni.

Ovo su najčešće greške koje pravimo:

Prerano sušimo kosu

Mnoge žene suše kosu čim završe sa tuširanjem, ali vrlo je važno da pre sušenja odstranite vodu iz kose. Prvo je dobro iscedite rukama, a potom je zamotajte peškirom koji će pokupiti višak vode.

Sušenje počinjemo na potiljku

Uvek sušenje počnite sa prednje strane, pa lagano napredujte prema potiljku. Tako ćete ukrotiti vlasi koje se ukovrdžaju.

Pogrešno stavljamo proizvode za negu kose

Regeneratore i balzame ne stavljamo ravnomerno na kosu. Kada nanosimo ove proizvode treba izbegavati područje oko temena glave i zadržati se oko donjeg dela kose. Kosu treba podeliti na nekoliko delova, pa na svaki temeljno staviti željeni proizvod, ali ne treba preterivati.

Fen je lošeg kvaliteta

Za dobar rezultat potreban je dobar fen. Mora da bude lagan, da se ne pregreva i da ima veliku snagu.

Koristimo pogrešnu četku za kosu

Ako želite više volumena nemojte da koristite prevelike četke. Obavezno koristite manje četke jer ćete sa njima dobiti bolji volumen frizure. Za peglanje kose koristite kvalitetnu gustu okruglu četku. Uz tačan pritisak tokom feniranja, ukrotiće kovrdže.