MALE TAJNE VELIKIH LEPOTICA: Evo kako da šminka izgleda savršeno čak i po najvećoj vrućini

Većina nas za problem rastopljene maskare i maskare koja se mrlja oko očiju krivimo lošu maskaru. Ipak, često maskara nije kriva, nego loša priprema pre nanošenja.

pixabay

Postoje i žene koje su u potpunosti prestale koristiti maskaru jer su krivile svoje spuštene kapke ili neobičan pad trepavica, no mi tvrdimo – svako može koristiti maskaru. Potrebno je samo uvesti nekoliko koraka u dnevnu rutinu.

Preskoči kremaste preparate – to ne znači da dnevnu kremu treba u potpunosti odbaciti, nego bi je jednostavno oko područja očiju trebalo izbegavati ili je naneti dvadesetak minuta pre šminaknja da se upije. Takođe, možeš potražiti kremu za negu područja oko očiju u gel formuli i tako će se maskara manje razmrljati. I naravno, kremaste senke se mogu zameniti onima na bazi pudera kako bi se sprečio “efekat pande”.

Izbriši je – moguće je da su ti kapci masniji od ostatka lica, pa je ključno pri nanošenju šminke već isušiti kritično područje. Najbolji trik? Nakon čišćenja i (po potrebi) hidratacije, odaberi maramice za matiranje na bazi riže (riža odlično upija masnoće) te ih nežno prisloni na područje ispod očiju.

Prajmer – korišćenje prajmera u svakodnevnoj rutini šminkanja je još uvek većini žena neuobičajeno, a pogotovo korišćenje posebnog prajmera za područje očiju. Nanošenjem prajmera na područje očiju pre šminkanja osiguravamo svež izgled tokom dana. Tačnije, ajlajner i senka se neće izbrisati, a maskara neće ostaviti otopljene crne mrljice oko očiju.