Za lakše i brže snalaženje u kuhinji nikada nije naodmet naučiti poneki novi trik. Iako smo za većinu uglavnom čuli neki neobični trikovi mnogima su još uvek tajna.

 

Pročitajte 10 sjajnih trikova koji će uštedeti vaše vreme i spasti obroke i namirnice:

 

1. Kako bi produžili rok trajanja mleku u otvoreni tetrapak stavite malo soli.

2. Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke. 

3. Svežinu salate može spasiti paprni ubrus. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu. 

4. Spas za presoljenu supu je u krompiru. Ukoliko ste slučajno presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.

5. I plastične posude mogu biti mirisne. Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih posuda pre nego što I h odložite u frižider stavite malo soli.

6. I za zagoreli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb će pokupiti miris i ukus zagorele hrane.

7. Kako bi sačuvali svežinu hleba, u kesu stavite komadić svežeg celera.

8.  Čista koža uz malo sirćeta i paradajza. Kožu upljanu voćem ili povrćem nabolje je očistiti s malo sirćeta ili oljuštenim paradajzom. 

9. Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voće. 

10. Kuvalo za vodu u kojem se nakupio kamenac očistiti belim sirćetom. U kuvalo ulijte pola sirćeta i pola vode i uključite da prokuva. Mešavina sirćeta i vode trebala bi razbiti kamenac.loading...