MALE TAJNE, VELIKIH ZAVODNICA: Otkrivamo vam kako da se zaljubi u vas NA PRVI POGLED!

Prave zavodnice znaju ovih pet trikova!

pixabay.com

Da li ste odgovarajući kandidat? Da li biste bili nečija idealna devojka? Da li ste zanimljivi za druženje? Sve se to može “iščitati” za prvih nekoliko sekundi upoznavanja. Moguće je popraviti loš prvi utisak, ali to uopšte nije lako. Lakše je pokazati svoje najbolje lice prilikom upoznavanja.

Sajt Business Insider proučavao je knjigu “How to Make People Like You in 90 Seconds or Less” i preneo neke od važnijih strategija za uspostavljanje odnosa punog poverenja, čim se sretnete sa nekim. Ne dajte da vas naslov zavara (90 sekundi) jer se suštinska razmena informacija (na nesvesnom nivou) odvija u prvih nekoliko sekundi!

Korak 1: Budite otvoreni

Nemojte prekrštati ruke, budite otvorenog uma i stava, i neka vaše telo to prati. Stručnjaci kažu da čak i jakna treba da bude otkopčana, ako je nosite. Kada se pozdravljate sa osobom sa kojom se prvi put srećete, zamislite umesto nje dragu osobu koju dugo niste videli. Videćete kako se i vaša mimika menja.

Korak 2: Gledanje u oči – pravilo svih pravila

Zašto je ovo pravilo toliko često? Zato što uprkos insistiranju na tome, mnogi ljudi zbog sramežljivosti ili iz drugih razloga, ne gledaju druge u oči. A to je toliko bitno, da bi trebalo na tome svakodnevno da radimo, pa i da vežbamo. Možda mogu da pomognu vežbe koje izvode glumci – koji god zadatak da rade, rade uglavnom pred ogledalom. Tako ne samo da postaju svesniji sebe i svojih pokreta, već mogu lakše da se suočavaju sa drugima.

I još jedan savet: Skorija studija pokazala je da najpoželjniji kontakt oči u oči traje oko tri sekunde. Nijedno istraživanje nije pohvalilo gledanje u oči koje traje duže od devet sekundi.

Korak 3: Smešite se

U originalu, ovo pravilo glasi “zračite”. Ali, kako možete da zračite ako se ne smešite? Dakle, smešite se, i poslaćete poruku da ste iskreni.

Imajte na umu: Ako primenjujete ovu strategiju na intervjuu za posao, neka vaš osmeh “ispari” nakon pozdravljanja.

U jednom istraživanju, u kojem su studenti igrali uloge na intervjuu za posao, zaključili su da su oni kandidati na pozicijama za novinskog reportera, menadžera i asistenta za istraživanja, imali manje šanse da dobiju hipotetički posao kada su se smešili – u sred intervjua.

Korak 4: Pozdrav koji se pamti

Nakon pozdrava, uvek se rukujte, jer to stvara pozitivan utisak. Kada vam osoba sa kojom se upoznajete kaže svoje ime, probajte da ponovite njegovo ime nekoliko puta. Na primer, “Marko. Drago mi je, Marko!”

Šta treba da radite ako se srećete sa više osoba, i nemoguće je da se rukujete sa svima? Stručnjaci kažu da se onda najsrdačnije pozdravite, bez rukovanja, i obratite se svakom od njih.

Korak 5: Malo se nagnite

Da, da, dobro ste pročitali. Govor tela treba da prati ono što želite da postignete. Naklonost i interesovanje prema drugome, treba da prati i vaše telo, koje će biti malo nagnuto i okrenuto ka osobi koju želite da osvojite.