MALE TAJNE, VELIKIH ŽENA: Ako ste dama i nosite obuću broj 40 ili više, OVO JE TEKST ZA VAS!

Mnogo žena ima veličinu cipela 40 (ili više) i iako u velikim stopalima nema ništa loše, mnoge ipak žele da im stopala izgledaju manja. Otkrivamo ti 5 grešaka kod odabira obuće – i rešenja koja će ti pomoći da vizuelno smanjiš stopala

obuca
pixabay.com

„Živiš na visokoj nozi“, rečenica je koju si sigurno više puta čula. Dakle, ako si visoka 175 i imaš veličinu stopala 41, znači li to da si bogata? Ali, pustimo šalu na stranu – mnoge žene žele da njihova velika stopala izgledaju manje – stoga donosimo nekoliko saveta za kupovinu cipela – u kojima stopala deluju manje…

1. greška: nema potpetice

Možeš li se još setiti vremena kad su sve žene nosile baletanke? E, ako imaš velika stopala – izbegavaj baletanke. Naime, u ravnim cipelama bez pete velika stopala deluju još veća. Stoga uvek – ili kad god je to moguće – nosi cipele s većom petom. Naravno, peta ne mora odmah biti deset centimetara visoka. Udobna peta od nekih pet centimetara sasvim je dovoljna.

2. greška: svetle boje

Svetle boje produžuju noge – ali i stopala. To važi i za pastelne boje i svetle metalik tonove. Radije nosi cipele tamnih boja. Ako ne želiš da tvoja stopala privlače poglede, izbegavaj napadne i prštave uzorke i boje.

3. greška: nepogodan oblik cipela

U poslednje vreme se uglavnom viđaju cipele koje su šiljaste na vrhu, a sve manje oble. Međutim, ti ‘špic’ modeli su nekoliko milimetara duži pa i stopala u njima izgledaju duže. Ako baš nikako ne želiš da se odrekneš takvih cipela, onda pazi da su napred što manje izdužene.

4. greška: pogrešan izrez

Ako je otvor napred kod prstiju pogrešno izrezan, onda prsti optički izgledaju duži. Postoje sandale (i druga obuća s otvorenim prstima) koje su najdublje rezane na visini drugog prsta (pored palca). Takve cipele imaju tačno suprotno delovanje pa stopalo u njima deluje još veće.

5. greška: neodgovarajuć izbor cipele

Svejedno je imaš li velika ili mala stopala, uvek je važno odabrati odgovarajuće cipele prave veličine. Nijedna žena se ne raduje žuljevima. Kod velikih stopala je pravilan izbor još važniji. Ako ćeš odabrati otvorene cipele kod kojih prsti imaju još mesta napred, onda je to za „sakrivanje“ kontraproduktivno. I premale cipele – kod kojih vire peta ili prsti – takođe privlače (začuđene) poglede – a to niko ne želi.