Ako ste se ikada pitali da li je bolje da stavite sveže ili sušene začine, znajte da će sveži dati puniji i bolji ukus nego suvi. Međutim, i sušeni mogu da naprave veliku razliku, zato se preporučuje da je bolje da stavite sušene, nego da ne stavite ni jedan začin.

Sigurno imate nekoliko začina koji uvek upotrebljavate uz sva jela, ali da li ste znali da kombinovanjem određenih začina možete da postignete zaista jedinstveni ukus? Takođe, postoje začini koji mnogo bolje idu uz određenu hranu od drugih. Pogledajte ovaj mali vodič kroz koji možete da naučite uz koje uobičajene namirnice ide koji najčešće korišćeni začin.

PILETINA

Suvo bilje i začini: majčina dušica, ruzmarin, korijander, majoran, žalfija, čili prah

Sveže bilje: majčina dušica, ruzmarin, peršun, majoran, žalfija

Ostalo: limun, beli luk, soja sos, belo vino, pesto sos, đumbir

RIBA

Suvo bilje i začini: korijander, čili

Sveže bilje: estragon, krbuljica, majoran, vlasac, mirođija, peršun

Ostalo: limun, senf, đumbir, pesto sos, soja sos

SVINJETINA

Suvo bilje i začini: žalfija, ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: žalfija, ruzmarin, majčina dušica

Ostalo: senf, beli luk

GOVEDINA

Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: ruzmarin, majčina dušica

Ostalo: crveno vino, beli luk

JAGNJETINA

Suvo bilje i začini: cimet, harisa

Sveže bilje: ruzmarin, majčina dušica, peršun, menta

Ostalo: beli luk

PEČENO ILI KUVANO POVRĆE

Suvo bilje i začini: majčina dušica, origano, ruzmarin, majoran, čili

Sveže bilje: majčina dušica, ruzmarin, origano, majoran, mirođija

Ostalo: limun, maslinovo ulje, puter, pesto sos

KROMPIR

Suvo bilje i začini: ruzmarin, majčina dušica

Sveže bilje: ruzmarin, peršun, majčina dušica

Ostalo: maslinovo ulje, puter, pesto sos