MAMA HULIJA NAPUNILA 118 GODINA: Najstarija žena na svetu proslavila rođendan! (VIDEO)

Najstarija žena u Boliviji, za koju se takođe pretpostavlja da je najstarija na svetu, u petak je proslavila svoj 118. rođendan. Na rođendanskoj "žurci" se moglo videti da je Mama Hulija, kako joj tepaju, još uvek prilično dobrog zdravlja i da je veoma lucidna za svoje godine.

YouTube Printscreen

Hulija Flores je rođena 1900. godine u kečuanskoj porodici, u regionu Potosi na jugu Bolivije. Rođendan je proslavila sa članovima svoje porodice i prijateljima, dok su predstavnici lokalnih vlasti iz Sakabe, mesta u kome sada živi, takođe došli da čestitaju svojoj najstarijoj sugrađanki.

U zemlji u kojoj prosečno očekivano životno doba traje 71 godinu, Hulija Flores je apsolutni izuzetak od svih pravila. Kada bi njena starost bila i zvanično priznata, kao što nije, ona bi u ovom trenutku bila najstarija osoba na svetu i treća najstarija svih vremena.

Odevena u tradicionalnu kečuansku odeću, sa belim sombrerom na glavi, Mama Hulija je na svojoj rođendanskoj zabavi zasvirala “čarango”, vrstu laute poreklom sa Anda.

Nakon svečanog rođendanskog ručka, na kome je služena njena omiljna pasta, Mama Hulija je navalila na rođendansku tortu.