Manekenka užasnuta potezom kompanije: Lutka za odrasle joj ukrala identitet (FOTO)

Izraelka Džael Koen Aris se uključila u jutarnji program jedne britanske televizije i tvrdila da je njen lik ukraden i iskorišćen da se napravi seks lutka.

foto: instagram.com/yael1c

U stvari, čak su koristili njeno ime i napravili su lutku do jezive sličnosti, čak su ubacili i mali mladež koji ima ispod usne.

Užasnuta manekenka je čak pronašla forum na kojem su se njene prave slike koristile za promociju proizvoda.

View this post on Instagram

A post shared by Yael Cohen Aris (@yael1c)

Džael, zvezda Instagrama sa više od milion pratilaca, poziva da se lutka ukloni iz prodaje i želi da podnese tužbu protiv firme koja je proizvodi. Ona je rekla da je lutka napravljena bez njenog pristanka prenosi Daily Mail.

– Nisam mogla da razumem šta gledam – bila je to seksualna lutka na prodaju. Onda kada sam shvatila razmere toga i šta se dešava… Nemam ništa protiv industrije seks lutaka, ali problem je što su to uradili bez mog pristanka i bez mog znanja. Takođe, to je dvostruko pogrešno jer je povezano sa mojim identitetom. To nije samo lutka koja liči na mene ili je inspirisana mnome… – objasnila je ova devojka koja je vojni veteran, programer i Instagram influenser.

View this post on Instagram

A post shared by Yael Cohen Aris (@yael1c)

Džael je 2019. godine obavestila svoje pratioce o postojanju lutke i frustriracijama povodom toga.

– Saznala sam da je velika kompanija napravila seks po meni bez moje dozvole ili mog znanja. Ne, nije šala, stvarno je. Čak su i nazvali lutku “Džael”. Još uvek sam šokirana, stvarno ne znam šta da radim – navodi ona.

Na pitanje voditelja da li bi prihvatila procenat profita od prodaje lutke, Džael je odgovorila:

– Ne, mislim da bi pre svega trebalo da se skine sa polica, a onda bismo možda mogli da razgovaramo o tome kako su stvari krenule naopako i zašto. Ne govorim o nadoknadi, mislim da je bitnije izvući pouku iz ove priče – kaže Džael.

Kako navodi Daily mail, predstavnik pomenute kompanije koja je napravila spornu lutku je rekao da je čista slučajnost što njih dve liče, jer svaka njihova lutka je “orginalna i posebna” i kreirana iz originalnog dizajna. Rekli su i da se trude da zadovolje zahtevima kupaca i da imaju širok spektar i da to što lutka liči na stvarnu osobu je čista slučajnost, ali će preduzeti neke korake – neće više koristiti ime Džael za lutku.

– U cilju da izbegnemo dalje nerazumevanje, nećemo je više zvati Džael i tražićemo od svih naših partnera da prestanu da koriste to ime – rekao je portparol i nastavio.

– Informisaćemo sve partnere da prestanu sa upotrebom imena kao i fotografija koje se odnose na nju – objašnjava portparol kompanije.