SUPERMEN MEĐU PEVAČIMA: Marka Stolića znate kao finalistu “Pinkovih zvezda”, a nama otkriva ŠTA SAD RADI!

Marko Stolić
Privatna arhiva

Marko Stolić, vicešampion takmičenja “Pinkove zvezde”, svojim glasom osvojio je srca fanova širom Srbije i dijaspore. Pored pevanja, ovaj simpatični mladić studira Ekonomski fakultet u Kosovskoj Mitrovici, a 2013. godine je okušao sreću i u "Zvezdama Granda“. Tada, uprkos brojnim simpatijama i pohvalama od strane publike i žirija nije uspeo da se domogne finala, ali su ga uporan rad i trud doveli do drugog mesta "Pinkovih zvezda".

 

Popričali smo sa mladim pevačem, rodom iz sela Crkvena Vodica, nedaleko od Prištine, a on nam je otkrio kako podnosi slavu, kakvi su mu planovi i želje u narednom periodu.

Ljubav kao najveća inspiracija

– Ljubav prema muzici sam otkrio kada se pojavila prva kaseta Tošeta Proeskog,

 

“Sinot Božji”. Od tada su počeli koncerti u mojoj sobi. Kad sam bio šesti razred osnovne škole išao sam na dečije takmičenje u pevanju “Deca pevaju hitove” i još od tada maštam da jednog dana budem poznati pevač. Od samog početka sam imao veliku podršku porodice, pogotovo moje majke, koja me je i upisala u prvu školu pevanja – počinje priču za Dnevno.rs Marko Stolić i dodaje da ni danas nije drugačije.

Mladi pevač kaže da ima devojku (što ženski deo njegove publike naročito interesuje) ali i da se trudi da svoju intimu zadrži za sebe.

– Samo ću reći da se osećam voljeno i zaljubljeno – uz osmeh je kratko prokomentarisao naš sagovonik.

Pošto mu je porodica na prvom mestu upitali smo ga kako se izborio sa bolešću oca dok je istovremeno pritisak takmičenja rastao i kako je postigao da izbalansira privatan život i stalne probe i snimanja.

– To je bio jedan težak period u mom životu, ali hvala Bogu sve je prošlo kako treba i drago mi je što je to sada iza nas. Nadam se da se neće ponoviti – iskreno kaže Marko.

Kada je daleko od kamera i oka javnosti, Markov život ne razlikuje se mnogo od onoga koji vode njegovi vršnjaci. 

Svaki dan proveden sa prijateljima i, generalno, meni dragim osobama za mene je savršen. Kada imam slobodnog vremena volim da odigram po koju partiju basketa i, naravno, neizbežnog PES-a – uz osmeh kaže pevač.

Ističe – inspiracija za sve u životu mu je ljubav i tako će uvek biti.

Supermen među pevačima

Na pitanja o dosadašnjim učestvovanjima u takmičenjima, daljim planovima za razvoj karijere i postignutom uspehu, vice šamion najvećeg takmičenja u pevanju u Srbiji – Pinkovim zvezdama, kaže da je težak put “od trnja do zvezda”.

– Odlučio sam da dalju karijeru gradim pevajući pop i pop-folk muziku. Sebe vidim, ako Bog da, kao poznatog i afirmisanog pevača, čije će pesme pevati budući takmičari, baš kao što sam ja to do sad radio. Voleo bih da se bavim pevanjem do kraja života i nadam se da će tako i biti – iskren je Marko.

Skromno kaže da sebe ne vidi kao zvezdu.

 

Smatram da je zvezda neko ko ima mnogo hitova iza sebe, a ja još uvek nemam nijedan, što ne znači da ih neće biti uskoro. Za sada imam jednu pesmu, koja nažalost nije medijski ispraćena ali uskoro bi trebalo da izadje nova koja će biti mnogo više promovisana od prethodne. Uz pesmu će izaći i spot i možete očekivati  spoj energije, emocije i dobre muzike. Nakon promocije pesme videću šta dalje – zagonetno nagoveštava naš sagovornik šta u budućnosti publika može da očekuje od njega.

Koliko mu je značilo iskustvo takmičenja u Pinkovim zvezdama i poznanstva koja je tamo stekao, Marko ne krije.

– Što se žirija tiče, stvarno su od samog početka bili izuzetno korektni prema meni i uglavnom su mi davali pozitivne komentare. Daru Bubamaru znam i privatno jer smo zajedno radili u Nemačkoj pre nekoliko godina, pa mi je tako ona bila najveća podrška među njima – priča on.

Pored Dare Bubamare, pevač blagonaklono govori i o još jednom članu žirija.

– Za moj nadimak po kome sam i postao prepoznatljiv zaslužan je gospodin Šaban Šaulić koji me je jednom u šali nazvao Supermenom, ne znajući da će mi taj nadimak postati zaštitni znak – ističe Marko.

Zadruga kao veliko iskustvo

Marko Stolić od nedavno može da se pohvali i učešćem u rijalitiju. Na jedno veče uveseljavao je takmičare “Zadruge” a, kaže, to je iskustvo koje će pamtiti celog života.

– Drago mi je što sam doprineo dobroj atmosferi i boljem raspoloženju učesnika. Veoma sam se obradovao kad sam video prijatelje iz Pinkovih Zvezda, a i oni kada su videli mene. Najveći utisak su mi naravno ostavile moje prijateljice Andrijana Radonjić, Zorana Stefanov i Sara Reljić, jer mi je bilo veoma drago što se vidimo nakon dužeg vremena. Pored njih, prijatno me je iznenadio i Janjuš, najveseliji Zadrugar te večeri – priča Marko.

Ima naš sagovornik “pun kufer” anegdota sa takmičenja i nastupa. Jedna mu je pak, naročito draga.

Bilo je više anegdota ali ako bih morao da izdvojim jednu bilo bi to kada smo nasred puta ostali bez gume. Naime, nakon što smo moje kolege i ja posle Superfinala krenuli da snimamo emisiju “Pinkove zvezde Specijal”, na putu do studija pukla nam je guma na automobilu. Moj drug i kolega Pavle Dejanić i ja bili smo majstori na kratko i zamenili smo gumu. Dok smo to radili, ljudi su prilazili da se slikaju sa nama, a neki od prolaznika su se čak i našalili da li mogu da nas zovu ukoliko se i njima nešto slično desi. Ovu situaciju ću definitivno pamtiti i uvek ću se nasmejati kad je se setim – zaključuje Marko Stolić.