MASAŽA I ČEŠLJANJE: Ispratite ČETIRI koraka i vaše TREPAVICE biće GUSTE I BUJNE!

Oči
Foter /helgabj / photo on flickr

Dok lupite dlanom o dlan vaše trepavice biće bujnije i gušće.

 

Žene u današnje vreme mnogo više vode računa o njihovom izgledu. One stalno brinu o tome kakva im je šminka i da li su im lepe trepavice. Mnoge žene žele da imaju gušće trepavice, zbog čega smo rešili da podelimo sa vama savet kako to i da postignete.

Proređivanje trepavica je obično izazvano brojnim faktorima, uključujući genetsku starost, medicinsko stanje, nedostatak hranljivih materija, infekciju oka ili hormonske promene. Trepavice mogu da opadaju i ako često trljate oči ili idete na spavanje sa šminkom.

Kako bi vaše trepavice bile guste i zdrave, potrebno je da brinete o njima. Sipajte par kapi ricinusovog ili maslinovog ulja na vatu i natapkajte na trepavice. Ostavite 5-10 minuta i isperite mlakom vodom. Nakon 4 nedelja trepavice će vam biti prelepe.

Pripremite šolju zelenog čaja bez šećera i ostavite da se ohladi. Umočite vatu u čaj i nanesite na trepavice, od korena do krajeva. Ostavite 15 minuta i isperite hladnom vodom. Ponovite 2 puta dnevno 2-3 meseca.

Redovno ih češljajte kao kosu, dva puta dnevno koristeći češalj za trepavice. Ako nemate češalj, onda možete da iskoristite čistu četkicu od maskare. Dodajte par kapi vitamina E i biće mnogo mekanije i zdravije.

Natapkajte kapke peškirom koji je umočen u mlaku vodu i nežno masirajte gornji kapak i predeo ispod kosti obrva oko 10 sekundi i nakon toga donji kapak još 10 sekundi.