Mediji otkrili: Zdravko Čolić POKLONIO STAN vojnom veteranu, a to nije bio JEDINI HUMANI GEST

Zdravko Čolić je, kako pišu domaći mediji, poklonio stan u kojem je odrastao, u sarajevskom naselju Grbavica, svom prijatelju koji je ratni vojni invalid.

Zdravko Čolić
Youtube screenshot

Zdravko Čolić je živeo u Sarajevu do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu. U naselju Grbavica Čola je dugo stanovao. Kad je okončan rat, Zdravko je odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid zbog povreda zadobijenih u borbi i koji je ostao bez svoje imovine.

Bio je to, kako kažu, gest o kojem je cela čaršija pričala, a većina njih i danas se toga seća. Osim stana, pevač je u Bosni, u mestu Hadžići, posedovao i vikendicu. I nju je poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom.

“Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živeo sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti” rekao je on za medije 2007. godine, a prenosi “Blic”.loading...