MEKA KAO DUŠA: Recept za “punjena pisma” oduševiće sve koji obožavaju slana peciva

Brzo testo koje biste mogli da jedete svaki dan

bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 20 g kvasca
  • 200 ml mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 450-500 g brašna

Nadev:

  • 200 g sira
  • 1 jajePriprema:Rastopiti kvasac u malo vode, dodati kašičicu šećera, pa kad nadođe dodati mleko, brašno, soli i zamesiti mekše testo. Ostaviti pokriveno da poraste, pa razviti centimetar debljine i seći na kvadrate. Sir izdrobiti, dodati jaje i izmešati. U svaki kvadrat na sredinu ubaciti sir. Spojiti uglove na sredinu.

    Ređati u podmazan pleh i pokriti krpom, pa kad porastu premazati žumancetom.
    Peći na 190 stepeni stepeni oko 30-35 minuta.

    Pokriti krpom i servirati uz jogurt ili kiselo mleko.