Na ulazu u jul mesec sačekuju nas Sunce i Mars u znaku Raka, Merkur u Lavu, dok se u znaku Strelca nalazi retrogradni Jupiter. U Jarcu su retrogradni Saturn i Pluton, u znaku Riba retrogradni Neptun a Uran u znaku Bika. U Blizance su se smestili Mesec i Venera. 

Već 2-og jula totalno pomračenje Sunca na 11-om stepenu znaka Raka. Efekti pomračenja su dugotrajni i u zavisnosti od toga da li vam aktiviraju bitne tačke ili planete u natalnim kartama – osetiće se u narednim mesecima kroz velike životne promene, najpre kroz porodični život, emotivnu stabilnost i kroz sve ono što znak Raka u vašim životnim horoskopima predstavlja. Kratkotrajnih manifestacija – uznemirenost, zbunjenost, osećaj nesigurnosti, statičnost i depresivnost – biće u par dana pre i posle pomračenja.

Istog dana i Mars prelazi u znak Lava. Njegovu energiju je sada najbolje iskoristiti za ljubav i odlazak na godišnji odmor, da negde otputujete i odmorite se od napornog perioda koji je iza vas. 

Već sledećeg dana, 3-eg jula Venera prelazi u znak Raka. Potreba za emotivnom sigurnošću će biti sve jača a obzirom da će Venera praviti u prvim danima kretanja kroz ovaj znak sresti sa Uranom – bar kada je ljubav u pitanju – očekujte neočekivano. Novi počeci, prilično iznenadni i burni, možda u okolnostima ili sa osobama za koje biste u nekom drugom periodu rekli “ma nema teorijske šanse, mi nismo jedno za drugo, nemamo nikakvih dodirnih tačaka“.

8-og jula Merkur kreće retrogradno u znaku Lava. Sad, jedno upozorenjce – sve do polovine meseca – što Merkur, što Merkur I Mars u konjukciji – praviće kvadratni aspekt sa Uranom iz znaka Bika. Ovo su aspekti koji donose borbu, koji donose veliku nervozu, donose stresove, svađe I probleme u saobraćaju. Oprez je neophodan, bilo u kontaktu sa drugima, bilo po papirološkim pitanjima, bilo naravno – na dužim ili kraćim putovanjima. 

U noći između 16-og I 17 jula imamo delimično pomračenje Meseca u znaku Jarca. U danima oko pomračenja prošlost će vrlo biti aktuelna – ne samo kada je ljubav u pitanju, već se mogu aktivirati i stare konfliktne situacije sa nadređenima, sa autoritetima ili sa članovima porodice. Osećaj uskraćenosti I pritiska može biti jako prisutan. 

19-og jula Merkur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Raka. Rešavajte porodična, stambena, emotivna pitanja, rešavajte sve ono što je ostalo nezavršeno a čemu je sada vreme da ponovo dođe na dnevni red. 

23-eg jula Sunce prelazi u znak Lava. Uvek ima mesta i za ljubav, i za radost, i za odmor i za opuštenciju – potrebno nam je rasterećenje i sada je pravi trenutak da damo malo i sebi na volju….28-og jula i Venera prelazi u znak Lava i posle dužeg vremena biće u istom znaku sa Marsom. Vreme letnjih avantura i ljubavi je tu – zaljubite se, pa koliko god da traje…. 

Iz do sada napisanog ste zaključili i sami – prva polovina jula je dosta zahtevna, ali drugi deo meseca već donosi rasterećenje i bolju energiju. Završavamo sa periodom teškoća i spremamo se za uživanciju…

Srećno !!!loading...