Svojom “TETOVAŽOM” zapalio je studio: “Osporiti moj talenat je ZLOČIN, Danica je napravila grešku!” (VIDEO)

Milan Barić
Dnevno.rs/Kolaž

Kada se pojavio u popularnoj emisiji "Ja imam talenat", Milan Barić je već posle uvodne strofe pesme "Tetovaža" osvojio srca publike. Iako na prvi pogled ne izgleda da je njegov talenat poseban – zaista jeste. Svakako se radi o jednoj neverovatno živopisnoj ličnosti.

 

Pre svega šaljiv, ali i talentovan – na svoj način! Milan Barić ima 63 godine, dolazi iz Beograda i muzikom se bavi više od pet decenija. Tačnije od ranih dečačkih dana, kada je imao devet godina. Otac ga je naučio da svira gitaru, a već od prve “lekcije” shvatio je da će mu ovaj instrument biti najbolji prijatelj.

Prvu pesmu je napisao kada mu se rodila ćerka, ali je i ranije, nakon burnih emotivnih raskida, osetio da misli koje mu nadolaze u kasnim večernjim satima može pretočiti u stihove. Bez gitare ne ide nigde, inspiracija za pesme mu je svaka lepa i zgodna žena koja prođe ulicom, a neretko zna da bez straha priđe i udvara se uz zvuk gritare i šaljive strofe…

Žena je boginja. Nešto neverovatno, veličanstveno. Kada sam bio mlađi, ženama sam se udvarao po celi dan. Imao sam strašan prilaz. Uvek sam izmišljao nešto novo. Tako su moje pesme nastale. “Lančani sudar” sam, takođe, otpevao u prvom krugu “Ja imam talenat”, a upravo je ta pesma napisana kada sam imao sudar, nakon što sam naglo zakočio jer sam ugledao zgodnu damu koja je prelazila ulicu – započinje priču za Dnevno.rs, Milan Barić.

Podsetimo, Milan je u prvom krugu popularnog takmičenja tokom izvođenja pesme “Tetovaža” dobio “NE” od Danice Maksimović i Srđana Žike Todorovića. Kasnije su članovi žirija promenili svoje prvobitne odluke. Tako je gospodin Barić dobio četiri “DA” što je obezbedilo prolaz u drugi krug emisije “Ja imam talenat”.

Međutim, naredna faza takmičenja nije se završila dobro. U sinoć emitovanoj emisiji gledaoci su mogli da vide Milana koji se predstavio sa novom pesmom kako dobija ne od svih članova žirija popularnog šou programa. Ipak, glavnu odluku, smatra Milan, donela je Danica. 

Danica je napravila kardinalnu grešku. Osporiti talenat koji posedujem je zločin! Ona je u drugom krugu ocenjivala scenski nastup, a ne talenat koji sam pokazao. Pesma koju sam otpevao je za natalitet, ja u njoj veličam brak, ljubav… Definitivno nije razumela poruku koju sam želeo da pošaljem. Ukoliko i u narednoj sezoni bude član žirija, ponovo ću se prijaviti. Iz inata! Recitovaću pesmu, koja će da traje deset minuta, pa da vidim da li će mi reći da nemam talenat – ogorčen, Milan komentariše svoj drugi nastup, za koji tvrdi da nije bio spreman.

 

– Plan je bio da izađem na binu i da kažem: “Hoćete li da plačete ili da se smejete kao prošli put?”. Međutim, bio sam pospan… Iskreno, došao sam nespreman – dodaje on.

Što se tiče same organizacije takmičenja, Milan je imao samo lepe reči. Ipak, tvrdi da stariji nemaju šanse u nadmetanju.

Ne kajem se što sa se prijavio, ali sam se razočarao. Žiri želi da pobedi neko mlad, pa mislim da se godine i te kako gledaju. Smatram da to nije u redu i da se u startu pravi diskriminacija – ističe harizamtični gitarista. 

 

Na pitanje, zbog čega se prijavio u emisiju i da li je očekivao da može da pobedi Milan je bio direktan.

Prijavio sam se samo zbog Ane Nikolić. Pre osam godina sam joj prišao na Adi Ciganliji. Vozio sam bicikl sa gitarom na leđima, kada sam je ugledao i odlučio da je zaustavim kako bih joj ponudio pesmu. Želeo sam da joj otpevam samo jednu strofu, jer to što sam joj nudio niko ne može da napiše, čak ni Marina Tucaković. Nažalost, nismo ostvarili saradnju – objašnjava ovaj živopisni Beograđanin.

Milan ima ogromno samopouzdanje i zato kaže da eleminacija iz takmičenja ne predstavlja prepreku ka ostvarenju njegovih snova, a to su spot i pesma koju planira da snimi.

– Siguran sam da pišem bolje pesme od Marine Tucaković! Moje pesme su hit jer svaka ima svoju priču. Danas su sve pesme iste: “Budi tu, sanjam te u snu, nemoj više da ljubiš nju, moje noge dve, pića dva…” Sve je isto! Samo se peva o intimi. Šta hoće time da se poruči? Zaista mi nije jasno! I onda neko da za pravo da ospori moj talenat. Za razliku od drugih, moje pesme imaju dušu – iskren je Milan.

 

Iako pretežno piše šaljive pesme, Milan nam je otkrio da ima dosta balada i tužnih pesama.

“U tebe zaljubljena, a duplo uplašena, stojim nad provalijom, sluđenja agonijom. Da l’ da poletim sad ka svojoj sudbini? Dole na dubini možda ću naći mir. Izleči tu tvoju ljubomoru da ne bih letela ka ponuru…” Ovo je deo jedne moje balade. Vidite kakve su to rime, a ne pesme koje danas slušamo! Iste su i dosadne, a moje rime možete samo jednom da upotrebite – ističe Milan Barić za Dnevno.rs i dodaje da misli da je njegovu iskrenost publika “Ja imam talenat” i te kako osetila i da je zbog toga toliko popularan na društvenim mrežama.

A pre nego što smo ispratili Milana, zamolili smo ga da nam otpeva jednu šaljivu, i kako on voli da kaže “luckastu” pesmu samo za čitaoce portala Dnevno.rs. Poslušajte u nastavku kako je to izgledalo: