Jedan od najpopularnijih domaćih glumaca Mima Karadžić blista u najnovijem filmskom ostvarenju 'Gorčilo, jesi li došao da me vidiš'. I taman kada smo se navikli na opasnog Savu Bačića iz Budve, publika će biti fascinirana Mimom kao komičarem.

Film „Gorčilo, jesi li došao da me vidiš” imao je uspešnu premijeru u Crnoj Gori, obzirom da priča oslikava mentalitet ljudi sa Severa Crne Gore, koji su specifični mislite li da će ovadašnja publika ovu komediju razumeti na pravi način?

Siguran sam da će ovaj film svi shvatiti, film je jedno predivno sećanje, to je ono što svi razumeju i prepoznaju. Mislim da je „Gorčilo” naš „Amarkord”. Svaki čovek negde vuče neko sećanje.

Kako biste opisali ovaj film?

Ovo je jedna divna lirska komedija sa likovima koji nisu zli, niko od njih ne bi ni mrava zgazio. Oni su takvi ljudi. Oni su neverovatno maštoviti u nekim svojim malim ciljevima. Njihov život je sveden na te male borbe, koje su za njih, naravno, velike. Mislim da je to nešto predivno, nešto prepoznatljivo. Ta čuvena 1968. godina bila je prelomna. To je bila čuvena era seksualne revolucije, studentskih protesta, „Bitlsa”… i dok se sve to dešavalo u svetu, ovamo se odvijala žestoka borba između krsta i petokrake. Biti za Ruse ili ne biti. To su neke fenomenalne stvari i taj način na koji to ostaje u jednoj maloj porodici.

Serija „Budva na pjenu od mora” postigla neverovatan uspeh i oborila sve rekorde, da li planirate da snimite još epizoda?

Od prvog maja snimamo još dvadeset epizoda.  Ima nekoliko novih glumaca koji će biti uposleni u celu priču. Serija kreće sad u Hrvatskoj, u Sloveniji ide druga repriza. Čeka nas Makedonija, Kosovo i Albanija. Takođe pregovaramo sa jednom moskovskom televizijom na kojoj će se serija verovatno emitovati. Takođe planiramo da snimimo film, koji će biti priča za sebe, nećemo izvlačiti segmente iz serije, već ćemo zasebno snimati kadrove za film. Ne znam kako ćemo to uspeti, ali to je ono što smo zacrtali.

Lik Sava Bačića iz ove serije postao je sinonim za pravog muškarca, da li vam to imponuje i da li ste zadovoljni načinom na koji ste izgradili izgradili taj lik?

Ja sam izgradio lik prema sebi. Mima Karadžić je Savo Bačić, a Savo Bačić je Mima Karadžić, šalim se malo. Volim Savu Bačića, to je dobar lik koji je takav kakav jeste, a ja sam mu valjda dao malo šarma i malo duše, pa je to postalo nešto drugačije. Savo će tek sad ući u neke žestoke probleme i videćemo šta će od toga ispasti.

Često ste na relaciji Crna Gora-Srbija, koja godišnja doba provodite u Crnoj Gori, a koja u Beogradu?

Leti volim Crnu Goru i tamo sam svako leto, ali ja leto volim u principu. Beograd volim, pa mi je zato sjajan i u decembru i u januaru. Beograd je Beograd. Beograd je za život svih 12 meseci. Sve u svemu ja to ne bih odvajao. Poštujem sve ljude koji idu na sankanje ili skijanje, ali ja gde god treba dvoje gaća i dvoje čarapa ja tamo ne idem.

 

* Mimu smo inače sreli na pres konferenciji povodom predstavljanja filma ‘Gorčlo’, koji će svoju beogradsku premijeru doživeti večeras u Sava Centru.loading...