MIRAN SAN JE POTREBAN SVIMA: Odaberite najbolju posteljinu uz pomoć ovih saveta

Iako se možete potruditi da izaberete zabavan primerak ili boju koja odgovara dizajnu spavaće sobe, na kraju dana verovatno ćete izabrati posteljinu na kojoj se osećate lepo tokom noći.

Posteljina
Pixabay.com

Iako može zvučati preterano, ali postoji nekoliko dobrih razloga zašto biste trebali redovno menjati posteljinu. I majica koju nosite često u jednom trenutku počinje izgledati istrošeno. Vidljivi znaci habanja, žutilo ili izbledela boja su pokazatelji da je vaša posteljina dostigla svoj vrhunac upotrebljivosti, prenosi “House Beautiful”.

Ukoliko ste se odlučili na kupovinu nove posteljine, trebate uzeti u obzir kvalitet pamuka, iz koliko slojeva se sastoji posteljina i vrstu tkanja. Preporučuje se da tražite posteljinu koja je napravljena od pamuka sa gustim tkanjem kako biste bili sigurni u otpornost samog platna.

Takođe, kada kupujete posteljinu budite sigurni i u kvalitet konca. Jednoslojni konac je najčešće jak i osiguraće da vaša posteljina bude dosta izdržljivija. S druge strane, konac koji se sastoji od više niti nudi samo prividnu snagu.

Iako se preporučuje da kupujete novu posteljinu svakih nekoliko meseci, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da produžite vek trajanja posteljine koju već imate. Najmanje dva seta posteljine koje ćete redovno menjati razumljivo će produžiti život svakog seta. Često pranje učinće je čistijom, ali vremenom će izbledeti.

Preporučuje se pranje ppsteljine izmenom hladnog ili toplog ciklusa, što pomaže u održavanju njene boje i elastičnosti. Nakon što ih operete i osušite, nemojte ih držati u plastičnim kutijama ili u ormarima. Ostavite ih na neku od polica kako bi posteljina “disala”.