MIRIŠLJAVIM SVEĆAMA DO BOLJEG RASPOLOŽENJA: Naučite koji miris ide u koju prostoriju i PREPORODITE VAŠ DOM

romantika
Pixabay.com

Dobro je poznato da nam prigušeno svetlo, tišina ili lagana muzika, opuštanje od svega i svih nekada jako prija i opušta nas. Nekada moramo ugoditi sebi, a svako od nas ima različite načine za to. Jedan od načina da popravite svoje raspoloženje, ali i da stalno budete okruženi pozitivnom energijom jesu mirišljave sveće.

 

Iako vam ne deluje da ovi elementi mogu znatno da utiču na vaše raspoloženje, varate se. Mirišljave sveće obezbeđuju jedan bolji ugođaj, a mi vam savetujemo kako da svakoj prostoriji u vašem domu prilagodite ove sveće:

ZA DNEVNI BORAVAK – MIRISI JASMINA, LIMUNA
 

Nekada i boja sveće može da utiče na raspoloženje. Međutim, ako u vašem stanu želite određeni sklad boja, onda bi najbolje bilo da izaberete one mirišljave sveće koje odgovaraju vašem enterijeru i bojama koje preovlađuju. Nikada nećete pogrešiti ukoliko izaberete obične bele mirišljave sveće. Takve sveće mogu da deluju vrlo elegantno i da se savršeno uklope u prostor.

Sa druge strane, mirisi su jako važni. Za dnevnu sobu se preporučuje da izaberete mirise jasmina, limuna ili pomorandže. Kada je jasmin u pitanju, on je odličan saveznik u borbi protiv depresije. Tako da kada dođete kući posle napornog dana, jasmin će vam pomoći da se izborite sa blagom depresijom. Sa druge strane, limun i pomorandža podstiču bolju energiju.

ZA RADNI PROSTOR – MIRISI VANILE, MENTE I EUKALIPTUSA
 

Ako u vašem domu imate radnu prostoriju, obavezno razmislite o dodavanju jednog elementa, koji će vam zasigurno doprineti. Misli se naravno na mirišljave sveće sa najdominantnijim mirisima vanile, mente ili eukaliptusa. Ovi mirisi doprinose produktivnosti, kreativnosti, a to je sve ono što vam treba dok ispunjavate svoje radne obaveze. Za radne prostore se preporučuje plava mirišljava sveća. Miris ruzmarina takođe doprinosi boljoj koncentraciji i produktivnosti.

ZA KUPATILO – LAVANDA

 

Sastavni deo opreme za kupatila trebalo bi da čini mirišljava sveća. Pod opremom za kupatilo se podrazumevaju oni osnovni kupatilski elementi, međutim, pored njih potrebno je uneti i malo drugih manje funkcionalno važnih, a opet sa druge strane simbolično jako važnijih.

Kao što svaka prostorija treba da izgleda lepo i uređeno, tako i kupatilo treba da bude po vašoj meri. Pored osnovne opreme za kupatilo izaberite nešto što će ga učiniti posebnijim. Jedna od najvažnijih sitnica treba da bude mirišljava sveća sa mirisom lavande koja se može nalaziti pored kade ili vaše tuš kabine. Na taj način stvorićete prijatniju atmosferu u kupatilu.

Lavanda opušta misli, doprinosi boljem osećaju, vraća vam energiju. Boja je u ovom slučaju manje važna, a na vama je samo da je uklopite sa ostalom opremom za kupatilo i to je sve. Čak i kada jednog dana budete poželeli da renovirate ovaj deo i budete želeli novu opremu za kupatilo, sveće će zasigurno ostati deo njega.

SPAVAĆA SOBA – CRVENE SVEĆE I GARDENIJA
 
Crvene sveće podstiču romantiku, bolji ugođaj, lepše i mirnije spavanje, bolju atmosferu. Gardenija je divan miris za sve prostorije u kojima spavate. Ta svežina koju ona pruža opustiće vas maksimalno i oterati sve one ružne misli. Najvažnije je da znate da uživate i da ponekad ugodite sebi. Upravo to činite mirišljavim svećama.

Ugađate vašim mislima, vašem telu i probate da se opustite više nego inače. To znači da će vaša energija već biti na boljem nivou sledećeg dana.