MIS KRALJICA KOKAINA: Za nju su radile samo NAJLEPŠE devojke, a drogu su prenosile na BIZARNO LAK NAČIN

Njena priča je zanimljiva pre svega jer je 2000. proglašena najlepšom Kolumbijkom, a zahvaljujući poznanstvima koje je stekla u svetu manekenstva i šoubiznisa, organizovala je krijumčarski lanac u kojem je za šverc “koke” angažovala manekenke koje su drogu unosile u avione bez ikakvog skrivanja – u ručnom prtljagu!

Kraljica kokaina
dnevno.rs/kolaž

– Ovde nikome ne daju da nosi crnu odeću, a skoro sva moja odeća je crna – rekla je kolumbijska manekenka i bivša misica Endži Sanslemente Valensija (37).

Mesto na kojem je crna odeća zabranjena je zatvor Ezeiza, udaljen oko 20 kilometara od argentinske prestonice Buenos Ajres. Endži je u njemu završila nakon što je osuđena na šest godina i osam meseci zbog organizacije krijumčarenja kokaina iz Argentine u Evropu.

Veza zvana “Čudovište”

Njena priča je zanimljiva pre svega jer je 2000. proglašena najlepšom Kolumbijkom, a zahvaljujući poznanstvima koje je stekla u svetu manekenstva i šoubiznisa, organizovala je krijumčarski lanac u kojem je za šverc “koke” angažovala manekenke koje su drogu unosile u avione bez ikakvog skrivanja – u ručnom prtljagu!

SVE JE FUNKCIONISALO TAKO DOBRO JER NISAM KOMPLIKOVALA. UMESTO “MULA” KOJE BI GUTALE KONDOME PUNE DROGE ILI IH SKRIVALI U KIPIĆE KOJE BI IZNUTRA OBLOŽILI ZAMRZNUTIM JOGURTOM, JEDNOSTAVNO BIH PRONAŠLA MLADU CURU KOJA NE IZGLEDA PREGLAMUROZNO, A OPET BI BILA DOVOLJNO ZGODNA DA SE MUŠKARCI KOJI RADE U OSIGURANJU NA AERODROMU MEĐUSOBNO GOTOVO POTUKU DA BI JE UPRAVO ONI TOBOŽE PREGLEDALI. ONI BI S NJOM MALO FLERTOVALI, IZMENILI BI NEKOLIKO REČENICA, PRTLJAG KOJI JE IMALA SA SOBOM EVENTUALNO BI TEK POVRŠNO PREGLEDALI. SVAKA DEVOJKA PROŠVERCOVALA BI NEKOLIKO PAKETA KOKAINA – UKUPNO 55 KILOGRAMA. DROGA JE BILA VREDNA TRI MILIONA DOLARA U ULIČNOJ PREPRODAJI, A DEVOJKAMA BIH DAVALA OKO DVE HILJADE DOLARA PO JEDNOM PUTOVANJU. SVE SKUPA ZVUČI POMALO NEMOGUĆE, ALI KLJUČ JE BIO UPRAVO U JEDNOSTAVNOSTI – KAŽE ENDŽI.

U svojih 30 godina života prošla je puni krug – od devojčice iz siromašne porodice koja je odrasla u siromaštvu preko najpoznatije kolumbijske manekenke koja je živela životom kakvog se ne bi posramile ni najveće svetske zvezde pa natrag do osobe bez dinara na računu koje su se odrekli svi osim porodice, piše “Večernji.hr”.

Rođena je 1979. u kolumbijskoj prestonici Bogoti, a odrasla je u Barankvilji – gradu najpoznatijem po tome jer su u njemu rođene pevačica Šakira i glumica Sofija Vergara.

Reč je o mestu gde su droga i lepe žene “devedesetih” išli ruku pod ruku, što je Endži znala da iskoristi…

– Endži je trenirala balet i moderni ples, plaćala sam joj i satove plesa i pevanja, sve joj je dobro išlo, ali prekretnica se dogodila nakon što je 2000. proglašena “kraljicom kafe”, što je jedno od najprestižnijih takmičenja u lepoti u Kolumbiji – kaže Endžina majka.

Prema pravilima takmičenja, kandidatkinje ne smeju biti udate, a Endži je jedno kratko vreme bila u braku, zbog čega su joj oduzeli titulu i o skandalu se nedeljama pisalo u lokalnim medijima.

Što zbog toga, što zbog činjenice da su gotovo svi izbori lepote bili povezani s lokalnim narkobosovima, odlučila je da se odseli u Meksiko.

U početku se fotografisala za kataloge, a ubrzo se probila i do nacionalne televizije. Tu su joj se otvorila vrata meksičkog džet-seta u kojem su se ispreplitali sportisti, visoko pozicionirani kriminalci i moćnici iz različitih sfera.

Prema jednoj verziji priče, ubrzo je upoznala Argentinca Nikolasa Gualka koji je slovio za jednog od organizatora elitne prostitucije. Počeli su da žive zajedno dve nedelje nakon što su počeli vezu, a Nikolas ju je ubrzo odveo kući svojoj porodici u Buenos Ajres s namerom da roditeljima kaže da planira venčanje sa Endži.

Prema drugoj verziji, onoj kojoj su tamošnji mediji skloniji – Endži je u Meksiko otišla da bi naučila tajne zanata šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Upoznala je dilera čije ime u javnosti ni danas nije poznato, tek njegov nadimak – “Čudovište”.

Navodno je upravo on spojio Endži i Nikolasa, a nakon opsežnih priprema i tri godine obuke poslao ih je natrag u Argentinu gde je trebalo da pronalaze devojke koje bi za sitan novac švercovale drogu vrednu milione dolara.

Tvrdila da je sve nameštaljka

Mesecima je sve dobro išlo, imali su uhodanu mrežu. Nakon toga počela je serija hapšenja, a Endži se dala u beg. Oko pet meseci istražitelji nisu uspevali da je pronađu, spavala je svaki dan u drugom hotelu ili hostelu pod drugim imenom, ošišala se i promenila boju kose, umesto luksuzne odeće počela je da nosi trenerke i široke majice.

Dok je bila u begu, javnost je pomoću svog profila na Fejsbuku pokušavala da uveri da je nevina i da je žrtva nameštaljke.