Mislite da je ODMOR SA DECOM nemoguć? Verovatno samo niste bili NA PRAVOM MESTU

Porodica
Pixabay.com

Ako smatrate da odmor sa decom i nije odmor, to onda znači da niste posećivali prava mesta!

 

Zlatibor je pravi izbor za porodični odmor, ali onaj na kome će se zaista relaksirati svi članovi porodice. Pripremite kofer, kako biste ga nakon čitanja ovog teksta brzo spakovali!

Mnoštvo sadržaja za sve uzraste deteta

Pre svega, najvažnije je da deca tokom odmora budu zabavljena, kako biste i sami našli neki trenutak za sebe. Na Zlatiboru je to itekako moguće.

Prvo i prvo, leti se održavaju različite školice plivanja na bazenima, dok zimi deca mogu učiti skijanje ili se sankati na blagim zlatiborskim obroncima. Upravo je ova planina i idealna za prve skijaške spusteve, te ukoliko želite da Vaše dete nauči pravilno da skija pre nego što krene na prave staze, Zlatibor je idealan za ovu priliku.

Zatim, u centru Zlatibora je sve blizu. Pored urbanog dela nalazi se jezero na kome će, sigurni smo, uživati svi članovi porodice. Leti tu možete iznajmiti pedalinu i uživati na samoj površini vode.

Posle toga, tu su i razne predstave za decu koje se leti održavaju na otvorenom, a zimi u raznim zatvorenim prostorima.

Nismo Vas uverili? Čitajte dalje!

Domaća hrana i svež vazduh

 

Svež vazduh i trčkaranje po proplancima će, bez sumnje, izmoriti Vaše mališane, dok će im istovremeno biti urnebesno zabavno. Naime, iznad Zlatibora se susreću mediteranska i kontinentalna klima, te je vazduh na ovoj planini pogodan za celokupno zdravlje.

Tako klinci po prvi put neće imati problema sa apetitom, a cela porodica će se vratiti ojačanog imuniteta. Tom će krivac biti i domaća zlatiborska hrana, koja pleni raznim ukusima. Suhomesnati proizvodi, jagnjetina, komplet lepinja, riba, slatko, džem, domaći sok, sir, mleko, kajmak…sve divne aroma na dohvat ruke, i to na svežem vazduhu.

Izleti na jedan dan za celu porodicu

 

Foto: Wikipedia/Anja Ignjatovic

Svom odmoru lako ćete dodati još jednu notu zabave ako se rešite na kratki izlet u neko turističko mesto, kojih je oko Zlatibora napretek.

Tu je najpre Sirogojno, sa svojim otvorenim muzejem u kome su prikazane autentične rukotvorina domaće radinosti, poznati džemperi i stare kuće ovog kraja. Zatim, šetnje po Tari i njenoj netaknutoj prirodi.

Drvengrad će biti zabavan celoj porodici, a Šarganska osmica lud provod u voziću za sve uzraste.

Odlazak do Višegrada će Vam sigurno prijati, a tu ćete videti čuvenu na Drini ćupriju i Andrićgrad, kuda se uvek kreće veliki broj domaćih i stranih turista.

Bukirajte smeštaj

Ovu planinu ćete najbolje doživeti ako Vaš izbor budu apartmani Zlatibor. Izuzetno udobni i u blizini centra Zlatibora, pružiće Vam sav komfor koji očekujete.

Sem toga, apartmani Zlatibor čine da se osećate kao kod kuće dok istovremeno uživate u svim čarima ove planine, što će i deci i Vama neminovno prijati. Nemojte zaboraviti ni da Vam apartmani Zlatibor pružaju i mogućnost pravljenja sopstvenog rasporeda, umesto da se ograničavate početkom hotelskih obroka, kao i da je ovaj vid boravka jeftiniji od hotelskog, te ćete moći da iskoristite svoj novac na pametniji način – tako što ćete duže ostati na odmoru, na primer.

Uživanje je zagarantovano za celu porodicu! Srećan Vam put!