“MLEČNI DRAGULJI” ZA NAJLEPŠA SEĆANJA: Nakit od majčinog mleka postao hit u Nemačkoj (FOTO)

Kada je u pitanju jestiva odeća, verovatno niko dosad nije uspeo više da šokira javnost od Lejdi Gage koja je svojevremeno obukla bizarnu haljinu od sirovog mesa. Jedna Nemica, međutim, odlučila je da počne proizvoditi nakit od majčinog mleka.

facebook.com/Melanie Käpple

Melani Kepl, dizajnerka nakita iz nemačkog grada Duizburga, izrađuje priveske i narukvice koristeći pritom pravo majčino mleko.

Kaže da je na zamisao o izradi takozvanih “mlečnih dragulja” došla kad je pomislila da bi majkama moglo biti drago da se prisete posebnog perioda u svom životu, perioda dojenja.
– Zato sam se odlučila na izradu prekrasnog i vrlo individualnog nakita – navodi Melani.

Sve zainteresovane žene dizajnerki mogu da pošalju manju količinu mleka koje Kepl potom suši i meša sa smolom i ostalim materijalima za stvrdnjavanje.

Kepl je odlučila da ode i korak dalje.

Osim majčinog mleka u izradi nakita, u skladu sa željama koristi i pramen detetove kose ili delove pupčane vrpce.

Premda je zamisao nemačke dizajnerke na prvi pogled prilično bizarna, u Nemačkoj za nakit postoji toliko interesovanje da Kepl svakog novog kupca bira – izvlačenjem imena “iz šešira”, prenosi Hina.

Mišljenja o “majčinim draguljima” na društvenim su mrežama podeljena. Deo korisnika ideju smatra “odvratnom i neukusnom”, a drugi misle kako ona stigmatizira majke koje su odlučile da ne doje svoju novorođenčad.