Prepoznatljive po tamnom patišpanju, prelivu od čokolade i ukusnom belom filu, ledene kocke su definitivno kolač kom retko ko može da odoli.
Uz to, veoma ih je lako napraviti.
Odvojite žumanca od belanaca, pa ih umutite u čvrst sneg. U sneg od belanaca dodajte žumanca, šećer, brašno i kakao i sve umutite.
Podmažite pleh, pospite malo brašna i otresite višak, a onda sipajte smesu za patišpanj. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.
Za to vreme pripremite preliv.
U šerpu sipajte šećer i vodu, pa kuvajte do ključanja i povremeno mešajte. Kada se šećer otopi, a voda proključa, smanjite temperaturu i šerpu ostavite na ringli.
Koru izvadite iz rerne i odmah je prelijte vrelim prelivom.
Sada je vreme da napravite beli fil.
Od pola litre mleka odvojte 100 ml i sipajte u posebnu posudu, pa dodajte brašno. Dobro umutite da ne ostanu grudvice.
U preostalih 400 ml mleka dodajte šećer i stavite na ringlu da proključa. Kada mleko proključa, sipajte mleko koje ste pomešali sa brašnom. Smanjite temperaturu i neprestano mešajte dok ne dobijete gustinu pudinga. Ostavite fil da se ohladi.
U međuvremenu, penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa dodajte ohlađenom filu.
Beli fil rasporedite po kori.
Čokoladni fil pripremite po uputstvu sa kesice, pa ga namažite preko belog fila.
Pripremite glazuru. U šerpu sipajte slatku pavlaku, a kada proključa dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite glazuru da se prohladi, pa je prelijte preko kolača.
Ostavite kolač u frižideru da se ohladi.
Kolač isecite na kocke željene veličine i poslužite.