MODERNE DOMAĆICE ZNAJU TRIK: Evo kako da očistite kuću za samo 15 MINUTA

Niste se nadali gostima, ali su oni rešili da vas iznenade. Ne brinite, iako zvuči kao nemoguća misija, možete srediti stan i to samo za 10 do 15 minuta!

Čišćenje
Pixabay.com

Gosti koji samo što nisu došli uvek sve bace u petu brzinu. Međutim, ne morate da čistite baš sve. Važno je samo ono što gosti vide, oni ne znaju šta vi sve vidite i znate da nije spremljeno. Zato se skoncentrišite samo na površine koje su svima vidljive – TV, sto, hodnik, boravak. Savladajte ovih par trikova i stan će vam izgledati super uredno na brzinu.

1. Samo vidljiva mesta

Prebrišite prašinu samo s vidljivih mesta – televizora, stola i ormarića za TV. To će učiniti veliku razliku. Ako vam je mašina za sudove puna i nemate vremena da stavite novo posuđe u nju, sve sudove stavite u sudoperu, a kuhinjske površine prebrišite. Tako će izgledati puno lepše i urednije.

2. Obrišite ogledala na brzinu

Prljava ogledala ono su što se vidi. Ako su čista odaju utisak urednosti i čistoće.

3. Kupatilo

Zatvorite ormariće, spremite prljave peškire, izvadite čisti i navucite zavesu na kadi. Na brzinu prebrišite lavabo i slavine.

4. Razbacane stvari

Ne morate ih sve slagati na mesto, samo ih zatvorite u ormariće. Sad vam se žuri jer su gosti skoro na vratima. Posle ćete sve dovesti u red.

5. Usisajte na brzinu hodnik i boravak

To je ono što gosti vide. Ne morate celu kuću da usisavate jer gosti neće da ulaze u svaku prostoriju. Na brzinu usisajte samo one sobe koje će videti. Ako imate ljubimce usisajte i dlake s kauča ili jastuka u dnevnoj sobi.