MOMENAT KADA TREBA DA ZAĆUTIŠ: Šta sve ne smeš reći svojoj singl prijateljici?

Ah, ti neželjeni saveti... Dobijamo ih uvek, iako ih ne tražimo.

prijatelji
Pixabay.com

Biti singl može biti zabavno, jer ne morate da pravite kompromise oko toga što ćete gledati ili jesti, stalno podsećati nekoga da stavi svoje čarape u korpu, niti pregovarati o terminima i destinacijama za odmor.

Ali, prestane biti zabavno kada neko krene da vam soli pamet, čak i onda kada ima najbolju moguću nameru.

Evo saveta unapred, kako biste izbegli neprijatne situacije. Šta je to što ne smete reći sing prijateljici?

1. Spusti svoje kriterijume

Ovo je vrlo neumesan način da prenesete svoju poruku drugome. Nema ničeg lošeg u tome da želite biti sigurni da je budući partner finansijski, intelektualno i duhovno kompatibilan sa vama i strpeti se dok ne pronađete nekoga ko ispunjava te kriterijume. Odnosi se, naravno, svode na davanje i primanje, i nijedna osoba nije savršena.

2. Isprobaj aplikacije za upoznavanje

Iako su Tinder venčanja česta pojava, online izlasci nisu za svakoga. Neki ljudi više vole starinski način izlazaka – sastanke u baru, umrežavanje ili čak spontano upoznavanje u prodavnici, i daju im prvenstvo u odnosu na moderne tekovine.

3. Trebalo bi da ti nađemo nekoga

Nastavak ove rečenice bi glasio – jer očigledno to ne možeš učiniti sama. Osim ako vaša prijateljica nije izrazila duboku želju da bude u vezi, ne morate smatrati svojom misijom da nešto preduzmete po tom pitanju. Nema ničeg lošeg u tome što je sama, stoga nemojte činiti da se oseća loše zbog solo vožnje.

Pixabay.com

4. Spusti gard

Tvoja prijateljica nije neka zastrašujuća pojava koja se mora promeniti kako bi privukla vezu. Izlasci i udvaranje svode se na pronalaženje prave osobe s kojom se neprimetno povezujete i možete biti sami. Ako neki neznanac smatra da je vaša najbolja prijateljica nepristupačna, možda jednostavno nije za nju.

5. Veza zahteva puno truda

Shvatamo da možda pokušavate da utešite svoju drugaricu, ali svi smo mi ovde odrasli i razumemo da veze zahtevaju odricanja i strpljenje. Čak i ako je vaša prijateljica najnezavisnija slobodna dama koju poznajete, želeti osobu sa kojom ćete se zabavljati umesto da uvek budete prilepak je potpuno prirodno.

6. Prestani da tražiš

Pre svega, redovni izlasci ne znače nužno da je neko u potrazi za pravim ili pravom. Ako ustanovite da vaša prijateljica uvek ide na sastanke, možda samo uživa u pažnji i lepom ambijentu, ili upoznavanju novih ljudi.

A ako joj je cilj da pronađe osobu za dugoročnu vezu, izgledi da će se to dogoditi dok neumorno gleda Virgin River su nikakvi. Stoga, neka izlazi u grad i traga za srodnom dušom bez osude.

7. Nikada mi se nije dopadao tvoj bivši

Priznaćemo, ovo je teško izbeći, pogotovo ako je vaša prijateljica u grču zbog raskida. Iako je primamljivo izogovarati tu osobu kako biste se osećali bolje, uvek postoji mogućnost da će se pomiriti, što bi moglo stvoriti neprijatnosti u budućnosti.

8. Misli na biološki sat

Ovo je neprimereno reći bilo kojoj ženi, bez obzira na status veze.