MORAĆE U ZATVOR: Osuđen čuveni srpski kuvar iz emisije ” Kuvati srcem”

Nekadašnji voditelj emisije "Kuvati srcem" nagodio se s USKOK i priznao da je prodao dva kilograma kokaina i švercovao amfetamin...

hapšenje
Pixabay.com

Poznati srpski kuvar Dejan Markus (44), nekadašnji voditelj emisije “Kuvati srcem“, osuđen je u Hrvatskoj na dve godine zatvora i novčanu kaznu od oko 13.300 evra zbog šverca droge!

Kako prenose hrvatski mediji, kuvar je osuđen pošto se nagodio sa USKOK i priznao krijumčarenje kokaina i amfetaminskog ulja.

Zasebne prodaje

Zagrebački Županijski sud je potvrdio tu nagodbu i osudio Markusa. Na teret su mu se stavljale dve zasebne prodaje po kilogram kokaina, jedna u Beču i jedna u Zadru, kao i krijumčarenje tri litre amfetaminske baze, s kojom je i uhapšen na granici sa Slovenijom. Bio je osumnjičen da je drogu prodavao kao član kriminalne grupe – naveli su oni.

Posle presude, njemu je bio produžen i pritvor u kom je od februara prošle godine, ali bi mogao uskoro da bude pušten, pošto je praktično odslužio dve trećine kazne. Podsetimo, njemu je po zakonu pretilo do 15 godina zatvora, ali je s obzirom na to da je odlučio da prizna da je švercovao drogu, vreme koje mu je određeno da provede iza rešetaka znatno smanjeno.

Mislili da je nestao

Priča o hapšenju popularnog voditelja dospela je u medije, pošto je u vreme kada je uhapšen porodica prijavila njegov nestanak. Navodno, Markus je neko vreme živeo i radio u Zagrebu, ali ih je zabrinulo to što se nije javljao sestri, niti je bio aktivan na društvenim mrežama, pa je porodica policiji prijavila nestanak i preko medija apelovala za pomoć. Nekoliko dana kasnije, međutim, otkriveno je da je Markus živ i zdrav, ali iza rešetaka.

Poznati kuvar uhapšen je 7. februara 2020. u velikoj međunarodnoj akciji pod nazivom “Egzotik”, pošto je u njegovom “renou” pronađena tečna droga amfetamin koju je pokušao da prošvercuje iz Holandije u Hrvatsku. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, on je izručen Hrvatskoj. Navodno, on je u početku negirao optužbe, tvrdeći da nije znao da je droga u automobilu.

Bio kurir

Međutim, suočen s dokazima, među kojima su presretnuti telefonski razgovori, ali i priznanja drugih članova grupe koji su pre njega sklopili nagodbe, promenio je priču i priznao sve. – Markus je bio kurir, kilogram kokaina je prodao 2019. u Beču, a nekoliko meseci kasnije je još kilogram prevezao i prodao u Zadru. Obojica kupaca koje je Markos snabdeo uhapšena su posle primopredaje. Utvrđeno je da ga je policija pratila duže vremena i da su prikupljeni čvrsti dokazi – preneli su mediji.