“MORALA SAM DA NAUČIM KAKO DA SE IZVUČEM”: Holivudska lepotica progovorila o seksualnom zlostavljanju

Glumačku karijeru je započela sa samo 13 godina, u intervjuu za Si-En-En iipričala je da je doživela neki vid seksualnog zlostavljanja.

Džesika Alba
instagram/ @robertoalegre

– Verovatno to ne bi trebalo prihvatiti, ali kao mlada glumica koja odrasta u tom poslu jednostavno prihvatiš da će te tako tretirati. I to nije nešto što odobravam, iskreno… Morala sam brzo da naučim kako se da iz toga izvučem, pa se nije dogodilo ništa ozbiljnije – rekla ja Alba i dodala:

– Bilo je neugodno, možete zamisliti kako je to izgledalo. Radim ovo otkako ima 13 godina. Zamislite kako je to bilo… Morate paziti na znakove koji vas upozoravaju na opasnost, slušati instinkt koji vam govori da nešto ne valja – upozorila je Alba, koja je poručila da je krajnje vreme bilo da se o ovom problem razgovara i da žene konačno progovore.

Govoreći o holivudskom producentu Harviju Vajnstajnu, kojeg su mnoge žene optužile za zlostavljanje, a koji je producirao i film u kojem je Alba 2005. godine glumila, rekla je da nikad nije ostala nasamo s njim.

– Bila sam u različitim situacijama, i zato mi je veoma važno da o svemu pričam sa svojim ćerkama, da im dam do znanja da one same kontrolišu svoje telo i da mogu da kontrolištu situaciju u kojoj žele da se nađu – rekla je Alba.

Iza sebe ima karijeru dugačku dve decenije, a prvi put se pojavila u filmu “Camp Nowhere”. Tada ju je Džejms Kameron odabrao među 1.000 ostalih kandidatkinja. Proslavila se serijom “Dark Angel”, a glumila je i u blokbasterima “Sin City”, “Into The Blue” i “Fantastic Four.”