MORALI DA REAGUJU I SPECIJALCI: Srpska žurka u Beču “uzvratila udarac” policiji

Pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Vega bili su primorani da uz primenu sile "razbiju" jednu bučnu novogodišnju žurku u Beču, na kojoj su bili građani srpskog porekla.

policija
Pixabay.com

Devet prisutnih na žurci u 20. bečkom okrugu su zbog svog agresivnog ponašanja, kako je saopšteno, izazvali intervenciju pripadnika Vega. Četiri lica su, u toku intervencije, uhapšena.

Policija je, kako je danas saopšteno, tokom intervencije upotrebila i pendreke i biber sprej kako bi situaciju stavila pod kontrolu.

Policija u 20. okrugu, oko 2.45 posle ponoći na Novu godinu dobila je žalbu jednog stanara da se iz jednog stana čuje velika buka. U tom stanu je policijska patrola naišla na devet osoba, koje nisu htele da sarađuju.

Među njima i jedan 48-godišnji srpski državljanin, protiv kojeg postoji nalog za hapšenje zbog neplaćenih kazni. Na pokušaj policajaca da ga uhapsi njegova porodica je reagovala napadima na čuvare reda.

Policajci su šutirani i udarani pesnicama, zbog čega su zatražili pomoć specijalaca.

I kada su specijalci stigli ispred stana bili su napadnuti, pa su morali da izvade pendreke i biber sprej, čime su uspeli da od sebe odmaknu napadače.

Pored 48-godišnjaka, uhapšena su još dva muškarca starosti od 30 i 27 godina, kao i 31-godišnja žena. Optuženi su za pružanje otpora policiji i nanošenje teških povreda.