Ona je u Beogradu završila Muzičku akademiju, zatim radila kao profesor muzike, a onda je 2000. godine spazio hitmejker Dragan Brajović Braja.

Srpska pop scena je tokom devedestih godina i početkom ovog veka bila veoma bogata. Među zapaženijim izvođačima u tom periodu svakako je bila talentovana Lidija Palurović.

Ona je u Beogradu završila Muzičku akademiju, zatim radila kao profesor muzike, a onda je 2000. godine spazio hitmejker Dragan Brajović Braja.

On je sa još nekim autorima njoj napravio debi album „Recka na zidu”, koji je izdala „Košava”, a sa koga su se izdvojile naslovna numera, „Nisam te birala ja”, „Samo idi”, „Idi”, „Ne kuni me”, itd. Bez velike reklame i jakih leđa uspela je da se probije kvalitetom.

Naredne godine usledio je njen drugi album koji je izdala diskografska kuća „BK sound”, a na kome je opet dominirao i briljirao Braja. Numere kao što su „Ko si ti”, „Čovek k’o ti”, „Zavedi me”, „Imitacija života” slušaju se i danas, a činile su Lidijin drugi album po redu.

Krajem 2001. godine dobila je i prve strukovne nagrade na eminentnim festivalima kao što su „Viktor i Viktorija” i „Jugoslovenski dani estrade”.

Nakon ovih albuma pojavila se na prvoj „Beoviziji” 2003. godine gde se takmičila sa pesmom „Kad jednom odeš ti”, a potom se povukla iz javnog života.

Palurovićeva već godinama radi kao Fakultetu tehničkih nauka u Čačku kao profesor engleskog jezika, što znači da je pored Muzičke akademije uspela da završi još jedan fakultet, a onda i doktorske studije.

Lidija je očigledno veoma obrazovana žena koja sebe više nije videla u estradnim vodama, ali njene pesme će svakako ostati zauvek.loading...