MRAČNA STRANA JUTJUB ZVEZDE: Treba da robija, a pobegao je u KINU

Marko Arsić je uhapšen 2016. godine jer je u niškom naselju Donja Vrežina uzgajao kanabis.

printscreen

Nišlija Marko Arsić (32) koji je zahvaljujući svom komičnom liku “Familijobe” stekao brojne obožavaoce na društvenim mrežama i YouTube kanalu, je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog proizvodnje narkotika.

Srpska policija je za njim 2018. godine raspisala poternicu jer je umesto da stupi na izdržavanje kazne, pobegao u Kinu. Želja za popularnošću će ga skupo koštati s obzirom na to da je otkrio svoje prebivalište pa mu preti Interpolova poternica.

Arsić je uhapšen 2016. godine jer je u niškom naselju Donja Vrežina pored Nišave uzgojio četiri stabljike kanabisa od koje je dobio 105.55 grama sušene biljke.

Osim marihuane, policija je prilikom pretresa njegovog stana pronašla i manju količinu droge MDMA, poznatijeg kao ekstazi. Marko nije negirao da je sadio marihuanu, ali je tvrdio da je koristio za svoje potrebe jer je, kako je naveo, uživalac ovog narkotika od 14 godine, piše “Telegraf”.

Međutim, odbacio je krivicu za ekstazi, već je tvrdio da je u njegovom stanu zaboravio neko od njegovih gostiju.

View this post on Instagram

#familijobe

A post shared by Tbra Loco (@tbraloco_be) on

Nije bilo dokaza da je prodavao

Sud je prihvatio njegovu odbranu, smatrajući da nema dokaza da je Arsić trgovao narkoticima, te da je veštačenje pokazalo da je uživalac psihoaktivnih supstanci jer je bio pozitivan i na marihuanu i na kokain.

Međutim, tvrdnju da ekstazi nije njegov sud nije smatrao verodostojnom jer, kako je navedeno u presudi, da je to zaista tako, nije imao razloga da ga čuva već je mogao da ga vrati vlasniku ili da ga baci.

Arsiću je sud izrekao drakonsku kaznu za četiri biljke i malo ekstazija jer, kako se navodi u sudskoj odluci, nije pokazao ni zrnce kajanja za delo koje mu je stavljeno na teret.

Olakšavajuća okolnost je loše imovno stanje optuženog, ali su prevagu imale otežavajuće okolnosti, potpuni nedostatak kajanja, jer je u završnoj reči kazao da bi proizveo više marihuane da je to mogao – navodi se u odluci Višeg suda koju je potvrdio i Apelacioni pa je postala pravosnažna.

View this post on Instagram

bRatooo, daj jos sto kinte molim te. Da skinem mali dzek pot 🙁

A post shared by Tbra Loco (@tbraloco_be) on

Zbrisao preko granice

Međutim, presuda je ostala mrtvo slovo na papiru jer Arsić nije čekao da postane izvršna, već je “zdimio” preko granice. U nedavnim izjavama za medije, a povodom slave koju je stekao kao komičar, kazao je da se nalazi u Kini gde drži časove engleskog jezika.

Međutim, slava za kojom je večito žudeo, jer je i u Srbiji uvek bio pred očima javnosti nije mu dala mira.

Oglasio se preko interneta, smatrajući da će ga filter “Kvazimoda” dovoljno zaštiti od identifikacije, da bi ubrzo priznao da se on krije iza lika “Familijobe”.

Dok je bio u Srbiji, Arsić je organizovao rep i rege žurke, radio kao di džej, a pojavio se i na televizijskoj audiciji za stendap komičara na kojoj je neslavno prošao.

Niški advokat Marko Mitić, koji je Arsića zastupao po službenoj dužnosti pred sudom kaže da sa njim više nije u kontaktu.

Tačno je, ja sam ga branio, ali je moje zastupanje prestalo kada je stigla drugostepena presuda. Pratim ga na Instagramu, sviđa mi se ovo što radi… Iznenadio sam se kada sam ga video, nisam to očekivao s obzirom na to da je pravosnažno osuđen“, rekao je Mitić.loading...