MRAČNA STRANA MANEKENSTVA: Kendal Džener otkrila tužne detalje

Kendal Džener
Instagram/kendalljenner

Kendal Džener je od detinjstva imala želju da postane uspešan model, što je uspela da ostvari.

 

Iako posao manekenke izgled lepo i glamurozno, mlada Kendal je otkrila koliko joj je bilo teško kao i čega je sve morala da se odrekne zarad karijere.

Modna industija ume da bude okrutna, ne samo po pitanju broja kilograma, već i te kako utiče na psihu. Ono što se dešava van modne piste je nešto što niko ne vidi pa tako o tome niko i ne razmišlja.

– Nije lako kada vam neko kaže da niste izabrani za sledeću reviju. Osećate se odbačeno. Samopouzdanje vam pada i sumnjate da niste dovoljno lepi i zgodni – otkrila je Kendal.

Posao modela ne podrazumeva samo šetanje pistom, manekenke moraju da imaju visoko samopouzdanje i odvoje posao od privatnog života. Dženerova sama sebe bodri i održava motivacione govore koji će joj pomoći da ne potone.

– Svako ko želi da se bavi modelingom ne treba odbijanje da shvata lično, jeste teško nositi se s tim, ali dizajneri nekad imaju viziju u koju se ne uklapa svaki model. Kada to razgraničite u svojoj glavi onda možete živeti bez suza – tvrdi ona.

Kendal je takođe navela kako je nailazila na brojna odbijanja jer je sestra poznate starlete Kim Kardašijan. Kako kaže to joj je više odmoglo, nego što joj je pomoglo u karijeri. Ona tvrdi da joj je bilo teško da se izbori i dokaže, i da postane zaštitno lice poznatih brendova.

Kendal na kasting odlazi u džinsu i običnoj beloj majici bez suvišnih detalja, što savetuje i drugim devojkama.

– Za ovaj posao je najvažnije da izgledaš poput platna, prazna i dobra da svaki dizajner ispolji svoju ekspresiju – zaljučuje mlada zvezda.