MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Devet efikasnih trikova pomažu da otvorite teglu

Obična kuhinjska krpa može da bude dobar pomoćnik u otvaranju tegle, ali mora da bude potpuno suva.

Zimnica
Pixabay.com

1. Koristite suvu krpu

Obična kuhinjska krpa može da bude dobar pomoćnik u otvaranju tegle, ali mora da bude potpuno suva. Stavite je na poklopac, čvrsto uhvatite i okrenite.

2. Kuhinjske rukavice

Obične gumene rukavice za čišćenje pomoći će vam u smanjenju trenja između tegle i ruke. Teglu obuhvatite rukom u rukavici pa ćete imati čvršći hvat, a time je i verovatnoća da ćete otvoriti poklopac bez teškoća mnogo veća.

3. Stavite teglu u toplu vodu

Ako imate minut da ga posvetite otvaranju tegle, odnosno ne treba vam iste sekunde, stavite teglu u veću posudu i napunite je toplom vodom ili stavite u sudoperu i pustite da po njoj teče topla voda. Važno je da voda dopire do dela gde se poklopac spaja sa teglom. Ostavite tako da stoji jedan minut, a zatim obrišite poklopac i jednostavno ga otvorite bez problema.

4. Obmotajte gumicu oko poklopca

Običnu gumicu za tegle obmotajte oko poklopca toliko da bude čvrsta. Ako je veća gumica, obmotajte je nekoliko puta. Važno je da dobro stegne poklopac. Koristite snažniju ruku i okrenite poklopac kako biste ga otvorili.

5. Pritisnite sredinu

Kako biste otklonili otpor poklopca, nekoliko puta ga dobro pritisnite u sredini. To bi trebalo da pomogne da se olabavi, a onda ga treba samo okrenuti i otvoriti.

6. Koristite nož ili viljušku

Ivicu noža ugurajte između tegle i poklopca i malo pridignite, kako bi se opustio pritisak. Poklopac se potom okreće i otvara bez teškoća.

7. Okrenite i udarite

Držite teglu pod uglom od 45 stepeni okrenutu dnom prema gore u jednoj ruci, dok snažnijom rukom čvrsto udarite dno tegle. Postupak ponavljajte sve dok ne čujete “klik” koji označava da se poklopac opustio.

8. Koristite fen

Vruć vazduh iz fena uperenog u poklopac tegle trebalo bi da pomogne da se metal raširi i time popusti pritisak. Dovoljno je 30 sekundi, a zatim otvorite teglu uz pomoć peškira, kako se ne biste opekli.

9. Udarite nožem

Drškom noža za mazanje lagano udarite u ivicu poklopca s gornje strane i ponovite postupak nekoliko puta.