MUKU MUČI SA ZDRAVLJEM: Zvezda “Igre Prestola” progovorila o trenucima kada je mogla da UMRE (VIDEO)

Zvezda serije "Igra prestola (Game of Thrones)" Emilia Klark sa samo 24 godine imala je prvo pucanje aneurizme. Ubrzo još jedno, pa operacije, a nedavno je i progovorila o svom teškom iskustvu...

printscreen

Britanska glumica Emilija Klark (32) doživela je 2011. godine pucanje aneurizme, abnormalnog proširenja krvnih sudova, koja nastaju zbog oštećenja ili slabljenja arterija. “Kraljica zmajeva” je nedavno prvi put posle toga objavila fotografije iz bolnice.

Glumicu je prvo pucanje aneurizme zadesila posle snimanja prve sezone “Igre prestola”, kada je imala samo 24 godine. U trenutku kad je počelo krvarenje u mozgu vežbala je sa ličnim trenerom. Ubrzo se našla u bolnici na istraživanjima, a lekari su dijagnostikovali krvarenje koje se smatra oblikom moždanog udara. Trećina pacijenata umre ubrzo nakon što ga doživi.

Strahovala je da više neće moći da glumi. S obzirom na to da u jednom trenutku uopšte nije mogla da govori, taj strah nije bio potpuno neosnovan.

U najgorim trenucima koje sam proživljavala bila sam na ivici da molim medicinsko osoblje da me puste da umrem – dodala je.

Ubrzo joj je dijagnostifikovano i drugo pucanje aneurizme i rečeno joj je da bi mogla da pukne u svakom trenutku, kao što može da ostane i nepromenjena duže vreme.

Posle prvog pucanja aneurizme mi je bilo teško, ali druga je uistinu poljuljala moj optimizam – rekla je glumica.

printscreen

Emilija Klark nije ni znala da je čeka još gore iskustvo. Kad je na redovnoj kontroli saznala da joj se druga aneurizma povećala, odlučila se za operaciju. Operacija nije prošla kako treba i probudila se vrišteći od bolova. Lekari su je zatim ponovo uspešno operisali i tog puta je sve prošlo kako treba.

Glumica je nedavno osnovala dobrotvornu organizaciju za pomoć i rehabilitaciju mladih osoba koje su preživele aneurizmu ili moždani udar.