Muškarci, ako ovo radite, žena vam je već u zagrljaju drugog

Ispovesti četiri žene koje su prevarile svoje muževe.

Udruženje Contemporary Family Therapy uradilo je istraživanje na temu razloga ženske prevare. U njemu su učestvovale četiri žene koje su prevarile muževe, i naučnici su izdvojili zajedničke faktore:

– Provodite premalo kvalitetnog vremena zajedno

Sve četiri žene izrazile su želju da što više vremena provedu sa svojim partnerima, ali nisu dobile šta su tražile. Zbog toga se nisu osećale kao prioritet suprugu, nego kao da su mu na drugom, ili trećem mestu nakon posla i društvenog života.

Bela (48) je započela aferu kad je njen brak ušao u četvrtu godinu.

Ona je rekla da je stalno osećala ljutnju prema suprugu jer je imala utisak da je stalno ostavlja na cedilu.

– Kad smo dobili dete, on bi po povratku kući legao u kadu, pojeo nešto i otišao napolje s društvom dok sam ja bila sama kod kuće s detetom – rekla je Bela.

Slična je i priča koju je ispričala i 36-godišnja Kejti.

Supruga je prevarila nakon pet godina braka, a kaže da su se stalno svađali baš zbog toga što su premalo vremena provodili u zajedničkim aktivnostima.

– Kasno je dolazio kući, rano odlazio. Nikada se nismo viđali, a kad bismo se videli, onda smo se stalno svađali. Htela sam da više vremena provodi kod kuće ali on bi već imao svoje planove – rekla je Kejti.

– Ne pronalazite načine da rešite konflikt

Otežana komunikacija u vezi često vodi do konflikata koje je nemoguće razrešiti. U konkretnim slučajevima, nemogućnost da se problem reši naterao je žene na frustraciju. Čak i kad bi par prepoznao problem, nisu mogli da dođu do rešenja.

– Trudili smo se. On bi rekao OK, uradićemo to tako, potrudiću se više, ali nikad se to nije dogodilo – rekla je Kejti. Linda (51) se rzvela nakon 21 godine bračnog staža, ali supruga je počela da vara već nakon šeste godine.

– Nismo rešavali probleme. Kad bi se razljutio, pustila bih ga da se ohladi a kasnije više nismo raspravljali o tome – priznala je Linda.

Nedostatak komunikacije je klica preljube, zaključuju autori studije.

– Nedostatak pažnje

Kako je istraživanje odmicalo, autorima je postajalo sve jasnije da su ove žene čeznule za intimnošću koje jednostavno nije bilo.

– Počela sam da razmišljam o aferi kad je drugi muškarac počeo da mi poklanja pažnju. To me osvojilo, osećaj da sam nekome potrebna – iskrena je Bela.

 loading...